Pereiti į pagrindinį turinį

Gelbėtojų pranešimai pajūrio paplūdimiuose pasieks visus

2013-06-21 05:00
Gelbėtojų pranešimai pajūrio paplūdimiuose pasieks visus
Gelbėtojų pranešimai pajūrio paplūdimiuose pasieks visus / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pliaže besilepinantys ar jūroje besimaudantys poilsiautojai puikiausiai girdės visus gelbėtojų pranešimus – po patikrinimų paaiškėjo, kad paplūdimyje įrengta radiofikacijos sistema veikia puikiai.

Bandymų metu neveikė tik vienas visų garsiakalbių, kuris artimiausiu metu bus suremontuotas.

Anot Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiojo specialisto Aleksandro Siakki, radiofikacijos sistema tikrinama periodiškai.

Žiūrima, ar nėra nutraukti laidai, ar veikia visi garsiakalbiai.

„Svarbu, kad radiofikacijos sistema veiktų ir poilsiautojai girdėtų visą svarbią informaciją. Per garsiakalbius skelbiame, kai maudytis pavojinga, ieškome pasiklydusių vaikų“, – teigė A.Siakki.

Radiofikacijos sistema paplūdimyje nuolat atnaujinama. Jau yra pakeista apie 30 proc. visų garsiakalbių. Daugiausia naujų įrenginių sumontuota Antrojoje Melnragėje.

Tačiau, anot A.Siakki, tiek naujieji, tiek senieji įrenginiai veikia gerai.

Po audrų tenka vėjo nusuktus garsiakalbius atsukti į jūrą. To reikia, kad informaciją girdėtų ne tik paplūdimyje gulintys, bet ir jūroje besimaudantys žmonės.

„Kai yra bangos, dažniausiai žmonės, esantys krante, girdi skelbiamą informaciją, o jūroje – ne“, – tvirtino vyriausiasis specialistas.

Prieš vasaros sezoną buvo atnaujinti ir avarinės būklės ištrupėję, audrų išversti radiofikacijos stulpai. Jie nekeisti nuo pastatymo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų