Pereiti į pagrindinį turinį

Geriausi egzaminų rezultatai – "Ąžuolyno" gimnazijoje

2009-07-02 23:59

Pasibaigus egzaminų maratonui ir susumavus gautus įvertinimus paaiškėjo, kad šiemetinė abiturientų laida savo žiniomis kone dukart stipresnė nei pernykštė.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Virginija Kazakauskienė teigė, jog pernai buvo įteikti 105 atestatai su pagyrimu, šiemet tokius atestatus planuojama įteikti 194 abiturientams. Labai gerai besimokančių moksleivių skaičius išaugo beveik dvigubai.

Pasak specialistės, šiemet daugiau abiturientų sulaukė ir 50–99 procentų įvertinimo.

Klaipėdos miesto gimnazijos ir vidurinės mokyklos gali didžiuotis 65 maksimaliais įvertinimais.

V.Kazakauskienė sakė, kad uostamiestyje daugiausiai šimtukų gauta iš valstybinio matematikos egzamino – net 16. Šiemet šis egzaminas buvo populiariausias visoje Lietuvoje.

Taip pat puikias žinias Klaipėdos dvyliktokai parodė laikydami valstybinį anglų kalbos egzaminą – 14 moksleivių pavyko surinkti 100 procentų. Aukščiausiais įvertinimais iš lietuvių gimtosios kalbos egzamino puikuotis gali 13 abiturientų , biologijos – 7, istorijos – 6. Po 2 šimtukus gauta ir iš chemijos bei valstybinės lietuvių kalbos. Tik vienam abiturientui iš "Ąžuolyno" gimnazijos pavyko pasiekti aukščiausią įvertinimą iš informacinių technologijų egzamino.

Jau ne vienus metus tarp stipriausių ne tik uostamiestyje, bet ir šalyje išlieka Klaipėdos "Ąžuolyno" gimnazija. Šiemet šimtukais ji aplenkė visas uostamiesčio mokyklas.

Iš 65 klaipėdietiškų šimtukų 28 priklauso "Ąžuolyno" gimnazistams. "Ąžuolyno" gimnazijos direktorės pavaduotojos ugdymui Vidos Rudokienės teigimu, šiais metais maksimalių įvertinimų penkiais daugiau nei praėjusiais metais.

Šios mokyklos dvyliktokė Rita Merzliakovaitė – pirmūnė tarp "šimtukininkų". Jai pavyko surinkti po šimtą procentų iš matematikos, fizikos ir lietuvių kalbos valstybinių brandos egzaminų.

Paklausta, ar labai daug pastangų reikėjo įdėti, kad gautų tokius aukštus įvertinimus, Rita Merzliakovaitė teigė, jog visus dvylika metų stropiai mokėsi, tad ypatingo nerimo artėjant egzaminams nepajuto. "Gerų įvertinimų tikėjausi, mokytojai taip pat drąsino, tačiau šimtukai – sėkmės dalykas", – tikino geriausia uostamiesčio abiturientė.

Po du šimtukus gavo penki "Ąžuolyno" gimnazijos abiturientai: Lina Gedvilaitė (matematikos, biologijos), Paulius Švedkauskas (biologijos, chemijos), Paulius Ščinikovas (anglų kalbos, istorijos), Rokas Borusevičius (biologijos, chemijos), Skirmantė Gerikaitė (anglų kalbos, matematikos). Dar penkiolika gimnazistų savo atestatuose turės po vieną šimtuką.


Šimtukai Klaipėdoje

"Ąžuolyno" gimnazija –28

Vytauto Didžiojo gimnazija – 22

"Žemynos" gimnazija– 2

Hermano Zudermano vidurinė mokykla – 4

"Baltijos" vidurinė mokykla – 2

"Aitvaro" gimnazija – 3

"Aukuro" vidurinė mokykla – 1

"Varpo" gimnazija –1

"Vėtrungės" gimnazija – 1

"Žaliakalnio" gimnazija – 1


Šimtukai šalyje

Po 1 šimtuką gavo

859 abiturientai

Po 2 šimtukus gavo

102 abiturientai

Po 3 šimtukus gavo

20 abiturientų

Po 4 šimtukus gavo

3 abiturientai

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų