Pereiti į pagrindinį turinį

Girtas A.Žilius atsidūrė Kauno areštinėje

2010-04-30 23:59
Būklė: ant kojų nepastovinčio A.Žiliaus teisėsaugininkai negalėjo apklausti.
Būklė: ant kojų nepastovinčio A.Žiliaus teisėsaugininkai negalėjo apklausti. / Tomo Raginos nuotr.

Į apklausą pas Kauno pareigūnus atvykęs Drąsiaus Kedžio bičiulis Albertas Žilius sunkiai orientavosi aplinkoje ir nusišlapino prie įeigos į komisariatą. Jis iškart buvo sulaikytas.

Juodkrantiškis A.Žilius vakar turėjo būti apklaustas dėl grasinimų vieninteliam kaltinamajam pedofilijos byloje Andriui Ūsui. Apklausą ketinta surengti 10 val., tačiau A.Žilius Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate pasirodė gerokai anksčiau, dar prieš devynias.

Vos įžengus jam į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pastatą Vytauto pr., tapo aišku, kad vyras gali būti gerokai padauginęs svaigiųjų gėrimų. Jam sunkiai sekėsi orientuotis aplinkoje. Pasvirduliavęs koridoriais, A.Žilius netyčia užsuko į buhalteriją, tačiau nekviestas svečią greitai buvo išprašytas.

Panašu, kad A.Žilius ieškojo tualeto, nes išėjęs į lauką, jis atliko gamtinius reikalus priešais centrinę įeigą į policijos pastatą. Visa tai matę, tačiau viešosios tvarkos pažeidėjo drausminti nepuolę policijos budėtojai apie incidentą pranešė kolegoms, dirbantiems Centro policijos komisariate.

Pažeidėjas buvo sulaikytas ir nuvežtas į Kęstučio g. esančią policijos įstaigą.

Juodkrantiškiui teko apsilankyti Priklausomybės ligų centre, kur buvo nustatytas jo girtumo laipsnis. Maždaug po valandos A.Žilius parvežtas atgal į Centro policijos komisariatą. Vyras sunkiai bepastovėjo ant kojų. Į sulaikymo kamerą jį palydėjo už parankių vedę policijos pareigūnai.

Žurnalistų paklaustas, kiek išgėrė prieš atvykdamas į policiją, sunkiai aplinkoje besiorientuojantis A.Žilius teištarė: "Daug."

Tikslių girtumo patikrinimo rezultatų vakar teisėsaugininkai dar neturėjo. Neoficialiais duomenimis, A.Žiliui nustatytas sunkus girtumas – organizme aptiktos 3 promilės alkoholio.

Centro PK pareigūnai nusprendė, kad pagal surinktą pirminę medžiagą galima pradėti ikiteisminį tyrimą dėl baudžiamojo nusižengimo. Baudžiamasis kodeksas už nepadoriu elgesiu sutrikdytą visuomenės rimtį numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą. Tai bus trečias Kauno policijoje A.Žiliaus atžvilgiu pradėtas tyrimas.

A.Žilius nuvežtas išsiblaivyti į Kauno apskrities VPK areštinę. Anot pareigūnų, vakar buvo neįmanoma su juo susikalbėti. Sulaikytasis nesugebėjo papūsti ir į alkoholio matuoklį. Išgirdę klausimą, ar sulaikytasis nesipriešino policijos patruliams, pareigūnai šyptelėjo: "Tokios stadijos priešintis arba plūstis paprastai žmonės jau nebeturi jėgų."

Centro policijos komisariato vadovo G.Dirmeikio teigimu, Priklausomybių ligų centre patikrintas ne tik sulaikytojo blaivumas, bet ir atliktas tyrimas dėl apsvaigimo nuo narkotinių medžiagų. Pastarojo rezultatai bus pateikti vėliau.


Grasinimų A.Ūsui priešistorė

Praėjusią savaitę, ketvirtadienį, Kauno policijos areštinėje praleidęs 48 val., A.Žilius buvo išleistas. D.Kedžio bendražygiui prokurorai skyrė kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Tąkart paklaustas, kaip vertina vienintelio įtariamojo pedofilijos byloje Andriaus Ūso vaidmenį šioje istorijoje, A.Žilius nedaugžodžiavo: "Tą Ūsą reikia išvis gyvą užkasti, kol dar nevėlu, kol neįvyko dar kokia nors tragedija. Čia tokios nesąmonės vyksta Lietuvoje, kad šlykštu ir į gatvę išeiti."

Būtent po šių žodžių savo saugumu susirūpinęs A.Ūsas kreipėsi į prokurorus ir pranešė apie grasinimus ir jam gresiantį pavojų. Į tai sureagavę pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų