Pereiti į pagrindinį turinį

Greičio mėgėjams – nauji spąstai

2014-05-31 10:00
Vytauto Petriko nuotr.

Šią vasarą vairuotojai turėtų būti atidesni, – netrukus Klaipėdos apskrityje pasikeis automobilių greitį registruojančių įrenginių vietos.

Įmonės "Klaipėdos regiono keliai" specialistai analizuoja avaringumą apskrities keliuose ir sprendžia, kur ir kada verta montuoti greičio matuoklį.

"Šiais metais suplanavome pakeisti dviejų matuoklių vietas. Vienas matuoklis turėtų atsirasti kelyje Klaipėda–Šilutė, Saugų gyvenvietėje. Posūkyje už šios gyvenvietės ribų yra žuvę keturi žmonės, už šimto metrų nuo minėtos nelaimės įvyko dar viena skaudi avarija. Todėl manome, kad greičio matuoklis turėtų sudrausminti vairuotojus", – pasakojo įmonės "Klaipėdos regiono keliai" Saugaus eismo ir kelių priežiūros skyriaus specialistas Gintaras Ramanauskas.

Policijos pareigūnai yra užfiksavę net pusantro šimto kilometrų per valandą greičiu šia gyvenviete skriejusį automobilį.

Manoma, kad į Šilutės rajoną matuoklis bus perkeltas iš kito rajono. Tikėtina, kad bus išmontuotas matuoklis kelyje Kretinga–Skuodas.

"Jis fiksuoja mažai greičio viršijimų. Taip pat nebeliks matuoklio magistraliniame kelyje Šiauliai–Palanga, nes vyksta viaduko rekonstrukcija. Kadangi statomas Palangos aplinkkelis, nebėra prasmės čia laikyti ir greičio matuoklį. Kol kas svarstome, ar reikėtų jį perkelti į Kretingą, nes išvažiuojant iš miesto yra avaringa pėsčiųjų perėja", – aiškino G.Ramanauskas.

Ar šiemet bus sukiojamas kuris nors matuoklis į priešingą pusę, G.Ramanauskas nepanoro atskleisti.

"Praktika rodo, kad toks sprendimas dažnai pasiteisina. Nustebome, kad Juodkrantėje esantį matuoklį apsukus į kitą pusę jis fiksuoja tiek pat pažeidimų, netgi daugiau", – stebėjosi G.Ramanauskas.

Gargžduose pernai įrengtas greičio matuoklis labiausiai stebina specialistus, nes jis per mėnesį užfiksuoja apie 200–300 pažeidėjų nuotraukų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų