Pereiti į pagrindinį turinį

Grįžtantį „Meridianą“ pasitiks orkestras

2013-10-31 10:47
Skaitytojo nuotr.

Metus remontuotas Klaipėdos simbolis – burlaivis „Meridianas“ jau greitai, lapkričio 9-ąją, sugrįš į savo namus Danės krantinėje.

Žmonės galės pasigrožėti, kaip jis skrodžia marias, upę ir laukti kitų metų liepos, kad galėtų patekti į barkentinos vidų.

„Planas nesikeičia – „Meridiano“ sugrįžtuvės vyks kitą šeštadienį“, – patikino Klaipėdos jūrinio miesto simbolio burlaivio „Meridianas“ paramos fondo atstovas Gediminas Gudavičius.

Preliminariai numatoma, jog barkentina iš Klaipėdos laivų remonto įmonės teritorijos bus ištempta rytą – apie 10 val. ją, plaukiančią mariomis, galės stebėti Kruizinių laivų terminale susirinkę žmonės.

Vėliau „Meridianas“ bus įvestas į Danės upę ir plukdomas prie savo vardo krantinės. Artėjant jos link suskambės pučiamųjų orkestro muzika.

„Po kuklios sutiktuvių ceremonijos žmones pakviesime prie „Meridiano“ sugrįžti kitų metų liepą. Siekiama, kad iki to laiko būtų sutvarkytas ir jo vidus. Tada burlaivis vėl taps atviras visuomenei“, – teigė G.Gudavičius.

„Meridianą“ partemps specialūs vilkikai. „Nors jis ir gerai jaučiasi vandenyje, tačiau judėti reikia pagalbos. Nekėlė tikslo jį suremontuoti taip, kad burlaivis pats plauktų, nors gal nelabai daug iki to ir trūksta“, – svarstė pašnekovas.

„Meridiano“ savininkai – verslininkai Aloyzas Kuzmarskis ir Aidas Kaveckis jau mąsto ir apie tai, kaip burlaivį papuošti, kokias naujas tradicijas sukurti.

„Planuojame, kad barkentina tikrai pasipuoš burėmis – jų bus daugiau nei anksčiau. Jau radome, kas galėtų pasiūti perpučiamas bures. Be to, mąstome ir apie tai, kad vasarą tam tikrą valandą burės būtų pakeliamos, o kitu laiku – nuleidžiamos. Tai taptų savotiška atrakcija“, – į ateitį žvelgė G.Gudavičius.

Barkentinos „Meridianas“ techniniai duomenys:
Ilgis su bušpritu – 51,70 m
Ilgis su laivagalio valties keltuvu – 44,91 m
Denio ilgis – 43,57 m
Ilgis pagal vaterliniją – 39 m
Plotis – 8,75 m
Borto aukštis – 3,90 m
Grimzlė – 3,45 m
Triumų tūris – 525 kub. m
Burių plotas – 840 kv. m
 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų