Pereiti į pagrindinį turinį

Gyvačių maistas – benamiai kačiukai

2013-06-27 23:59
Gyvačių maistas – benamiai kačiukai
Gyvačių maistas – benamiai kačiukai / Vytautas Petrikas

Gyvūnų prieglaudos savanorei paskambinęs vyras pareiškė: "Reikia kačiukų". Merginai pasidomėjus plačiau, pašnekovas prisipažino, jog mažyliais šeria savo augintinę gyvatę. Negana to, skelbėsi darantis gerą darbą – taip naikinantis valkataujančius gyvūnus.

Supjausto gabaliukais

"Pasakiau, jog mažų kačiukų neturiu, dovanoju suaugusį katiną, tačiau jis pareiškė, jog tai ne bėda – tokį galima supjaustyti dalimis", – su pasibaisėjimu prisiminė "Tautmilės" prieglaudos savanorė Indrė.

Vyras išsamiai nupasakojo, kaip gyvatei šį "užkandį" reikia paruošti.

"Jis pripažino, jog pirkti savo augintiniui maisto neapsimoka – geriau pagauti elgetaujančią katę", – prisiminė Indrė. Tačiau, pasak vyro, visas savo gatvės kates jau surinko, todėl tenka ieškoti per skelbimus.

Negalėdama patikėti tuo, ką girdi, mergina griežtu tonu bandė jį įkalbėti šaltakraujį augintinį atiduoti į zoologijos sodą. Tačiau pašnekovas nesileido į kalbas, argumentuodamas, jog tai buvo dovana sūnui.

Vyras atskleidė gyvatę auginantis jau aštuonerius metus ir per tą laiką prie jos labai prisirišęs.

Mergina pasakojo, kad tai buvo ne vienintelis kartas, kai sulaukta įtartinų interesantų.

"Kartais ateina žmogus į prieglaudą ir prašo ką tik gimusių kačiukų. Paklausus, kodėl jis nori tokio mažo gyvūnėlio, kandidatas sprunka pro duris, – prisiminė Indrė.

Gresia baudžiamoji atsakomybė

"Baudžiamajame kodekse yra numatytas straipsnis už gyvūno suluošinimą arba nužudymą. Tai padariusiam asmeniui gali grėsti bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki vienų metų", – nurodė Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacijos vadovė Brigita Kymantaitė.

Pasak jos, šiuo atveju minėtam vyrui grėstų baudžiamoji atsakomybė, nes gaudyti ir maitinti gyvūnus kitiems – griežtai draudžiama.

Organizacijos vadovė pastebėjo, jog Lietuvoje gyvūno mušimas dresūros metu yra toleruojamas. Tačiau kankinimo faktą įrodyti sunku.

Mėlynes sunku pastebėti

"Pranešimų apie skriaudžiamus augintinius gaunama daug, tačiau tai nurodęs žmogus pareiškimo dažniausiai nerašo, nes bijo susidurti su gyvūno šeimininku", – pastebėjo B.Kymantaitė ir pabrėžė, jog tokiu atveju net policija yra bejėgė.

Ji pripažino, kad mėlynių ant mušamo gyvūno kūno pastebėti beveik neįmanoma, kartais tik veterinaras gali konstatuoti, jog augintinis buvo skriaudžiamas.

B.Kymantaitė ragina matant žiaurų elgesį su gyvūnais netylėti ir kuo greičiau rašyti pareiškimą, nurodant skriaudiką bei jo gyvenamą vietą.

Pasak jos, tik taip bus galima demaskuoti ir nubausti tuos, kurie drįsta pakelti ranką prieš bejėgį padarėlį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų