Pereiti į pagrindinį turinį

Gyventojai ieško rajono „betmeno“

2024-10-24 13:00

Baltijos prospekte daugiabučių kiemuose trūkstant vietų automobiliams, jie statomi ant šaligatvių ir takų. Toks vairuotojų elgesys piktina čia gyvenančius kaimynus, tad šie itin dažnai skundžiasi policijai – šiemet surašyta beveik 500 administracinio nusižengimo protokolų.

Tendencija: dienos metu prie Baltijos pr. 35 daugiabučio nėra daug automobilių, bet vakare jų padaugėja, tad ne visi turi kur pasistatyti savąjį.
Tendencija: dienos metu prie Baltijos pr. 35 daugiabučio nėra daug automobilių, bet vakare jų padaugėja, tad ne visi turi kur pasistatyti savąjį. / Vestos Jašinskaitės nuotr.

Klaipėdietis pasakojo, kad Baltijos pr. 35 ir aplinkinių daugiabučių namų kiemuose iš maždaug 350 pasistatytų automobilių, apie 270 jų pastatyti nesilaikant Kelių eismo taisyklių (KET).

„Kitu atveju tiesiog netilptų. Gal kam yra žinomas asmuo, inicijuojantis protokolų rašymą?“ – teiravosi vyriškis.

Viena moteris teigė, kad baudą už automobilio statymą ne pagal KET yra gavusi jau ne kartą.

„Daug kartų esame gavę, tik pastatydavome, ir bauda. Nebestatome tiesiog. Net minimaliai užvažiavus ant šaligatvio, atsirado asmuo, kuris sakė, kad subraižys mašiną. Tokių asmenų, „etatinių“ tiesos ieškotojų, pilna, tai geriau apsidrausti ir statyti ne kieme“, – tikino klaipėdietė.

„Mes taip pat esame gavę“, – teigė dar viena moteris.

„Visi yra gavę. Gal kas žinote, kas yra tas rajono „betmenas“? Padarysime dėl jo specialų susirinkimą ir išspręsime kolektyviškai žmogaus bėdas, tikiuosi pavyks“, – siūlė vyras.

489 – tiek protokolų šiemet surašyta dėl automobilių statymo Baltijos pr. 25, 35 ir 37 namų kiemuose.

Kitas asmuo pasakojo, kad pareigūnus kviečia neva garbaus amžiaus moteris, tačiau įrodymų nėra.

„Kažkuri močiutė mėgsta kviesti, nes jai maišosi visada“, – užsiminė komentatorius.

Klaipėdos pareigūnų duomenimis, šiemet nuo sausio 1 d. iki spalio 22 d., dėl automobilių parkavimo, pažeidžiant KET reikalavimus, Baltijos pr. 25, 35 ir 37 namų kiemuose yra surašyti 489 administracinio nusižengimo protokolai pagal Administracinių nusižengimų kodekso 417 straipsnio antrą dalį.

Joje teigiama, kad sustojimas ir stovėjimas vietose, kuriose pagal KET draudžiama tai daryti, vairuotojams užtraukia baudą nuo 30 iki 90 eurų.

Klaipėdos savivaldybė taip pat siūlo išeitį dėl automobilių vietų trūkumo kiemuose – reikia internetu pateikti prašymą dėl papildomos aikštelės automobiliams įrengimo.

Taip pat nurodoma, kad kreiptis galima dėl stovos vietų įrengimo panaudojant ažūrines trinkeles. Tai esą paprastesnis ir greitesnis būdas, be to, išsaugoma daugiau gamtinės aplinkos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų