Pereiti į pagrindinį turinį

Gyventojų laukia skėčių perversmas?

2016-11-22 06:56

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, viešumoje pasirodęs su mūsų kraštuose neįprasto modelio skėčiu, primenančiu žvejo gobtuvą, praeiviams praskaidrino nuotaiką. O ši naujovė – olandų išradimas, kuris labai praktiškas mūsų pajūryje.

Krūva vėjo sulaužytų skėčių, numestų prie šiukšliadėžių ar tiesiog gatvėje, – įprastas vaizdas darganotą dieną Klaipėdoje. Pasirodo, uostamiestyje naudojami skėčiai nepritaikyti pajūrio vėtroms, neatlaiko net stipriausios jų konstrukcijos.

Tarsi tai žinodamas Olandijos ambasadorius Lietuvoje, kai oficialiu vizitu viešėjo Klaipėdoje, merui V.Grubliauskui padovanojo savo tėvynainių sumodeliuotą skėtį, kuris atlaiko net štorminį vėją ir, žinoma, saugo nuo lietaus. Žvejo gobtuvą primenantį lietsargį miesto vadovas jau išbandė ir tikino, jog jis pasiteisino.

"Pamatęs tą skėtį labai nustebau, bet ambasadorius delikačiai paaiškino, kad tai nėra koks nors moksleivių karpinių konkurso rezultatas. Tai labai racionalus ir praktiškas daiktas, specialiai sukurtas, kad atlaikytų stiprų vėją, o tai Klaipėdoje yra išskirtinai svarbu. Pats juo labai džiaugiuosi, mėgaujuosi ir išbandžiau ne kartą", – tikino V.Grubliauskas.

Meras juokavo, kad nederėtų karpyti savo lietsargio ir bandyti išgauti panašią formą. Anot jo, tai specialaus modelio aerodinaminis skėtis. V.Grubliauskas pripažino, kad jis atrodo neįprastai ir net juokingai, tačiau esą daugelis naujovių kartais kelia šypseną.

Aš dėl to nekompleksuoju.

"Aš dėl to nekompleksuoju. Sakyčiau, jei pats būčiau išsikarpęs ką nors kreivai ir vaikščiočiau su tokiu skėčiu gatvėje, būtų vienaip, tačiau tai racionaliai mąstančių žmonių sprendimas, nepaisant to, kad šio daikto išvaizda ir yra keistoka", – šypsojosi meras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų