Pereiti į pagrindinį turinį

Gyvūnų perkėlimas tapo nemokamas

2015-01-18 03:00

Nuo šių metų pradžios uostamiesčio gyventojai ir svečiai į Smiltynę keliami kiek pigiau, o kartu keliaujantys naminiai gyvūnai – nemokamai. Tokia naujovė labai nudžiugino keturkojų savininkus.

Kelionė: gyvūnų mylėtojai džiūgauja, nes nuo Naujųjų metų augintiniai į Smiltynę keliami nemokamai.
Kelionė: gyvūnų mylėtojai džiūgauja, nes nuo Naujųjų metų augintiniai į Smiltynę keliami nemokamai. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Nuo šių metų pradžios uostamiesčio gyventojai ir svečiai į Smiltynę keliami kiek pigiau, o kartu keliaujantys naminiai gyvūnai – nemokamai. Tokia naujovė labai nudžiugino keturkojų savininkus.

Minėti pakeitimai įsigaliojo vos prasidėjus 2015-iesiems. Tiesa, palankų gyvūnų mylėtojams sprendimą bendrovė Smiltynės perkėla priėmė dar pernai.

„Tai nėra naujas dalykas, mes jau lapkritį buvome nusprendę ir kvietėme gyventojus aktyviau naudotis mūsų paslaugomis“, – paaiškino Smiltynės perkėlos bendrovės generalinis direktorius Darius Butvydas.

Iki šių metų pradžios, į Smiltynę keliaujant kartu su šunimi, kate ar kitu gyvūnu, bilieto, kuris kainavo penkis litus, reikėjo ir augintiniui.

„Labai džiaugiuosi šia naujove, nes anksčiau tas gyvūno mokestis tikrai atbaidydavo nuo kelionės į Smiltynę. Visai šeimai ir mūsų augintiniui pusdienis švaresniame paplūdimyje atsieidavo nepigiai, todėl dažniau rinkdavomės Olando Kepurę ar Girulių paplūdimius“, – neslėpė klaipėdietė Rita.

Tiesa, tiems, kurie sumanys į Smiltynę perkelti arklį ar karvę, specialų bilietą, skirtą gyvūnui, pirkti vis dėlto privalės. Bilieto kaina dideliam gyvūnui – 2,65 euro.

Tai nėra visos klaipėdiečius šiais metais pasiekusios naujovės. Atsisakyta ne tik mokesčio už nedidelius keturkojus, pastebimai sumažėjo ir kitos kainos.

Aiškiausiai tai turėjo pajusti lengvųjų automobilių savininkai. Būtent tokių transporto priemonių kasmet ir perkeliama daugiausia.

Už į keltą įriedantį automobilį dabar imamas 11,05 euro mokestis. Kaip ir anksčiau, reikia mokėti už automobilio keleivius. Ši kaina siekia 80 euro centų. Ši paslauga šiemet atpigo 5 proc.

Prieš kelerius metus už lengvosios transporto priemonės perkėlimą tekdavo mokėti 40 litų. Tai atitinka 11,58 euro. O už keleivį – 2,90 lito, arba 84 euro centus.

Susitraukusios kainos maloniai stebina ir tuos žmones, kurie į Smiltynę keliasi kartu su motoroleriu ar motociklu. Dabar už šią transporto priemonę reikia mokėti 3,35 euro. Palyginti su ankstesnėmis kainomis, ši sumažėjo 36 proc. Tiesa, norint užsisakyti specialųjį kelto reisą teks mokėti kur kas daugiau nei pernai. Anksčiau toks reisas kainavo 650 litų, arba 188,25 euro, o dabar už šią paslaugą tektų pakloti 361,85 euro, arba 1 249,40 lito.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų