Pereiti į pagrindinį turinį

Gyvūnų prieglauda „5 pėdutės“ pakilo iš pelenų

2011-03-18 19:16
Gyvūnų prieglauda „5 pėdutės“ pakilo iš pelenų
Gyvūnų prieglauda „5 pėdutės“ pakilo iš pelenų / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Prieš kelis mėnesius sudegusi gyvūnų prieglauda „5 pėdutės“ geros valios žmonių dėka atgimė naujam gyvenimui. Sekmadienį vyks įstaigos atidarymo šventė, kuri skirta klaipėdiečiams ir jų augintiniams.

Gruodį ugnies suniokota gyvūnų prieglauda atstatyta per rekordiškai trumpą laiką – tris mėnesius.

Darbų vadovas Ruslanas Radkovas tvirtino, jog dabartinė prieglauda kardinaliai skiriasi nuo ankstesnės.

„Vienas specialistas, matęs ne vieną gyvūnų prieglaudą, tvirtino, jog mūsiškė yra moderniausia Lietuvoje“, – džiaugėsi vadovas.

Gyvūnų prieglaudos atstatymas kainavo apie 80 tūkst. litų. Pasa R.Radkovo, šiek tiek suaukotų žmonių pinigų dar liko. Jie bus panaudoti gyvūnų maistui, elektros, šildymo išlaidoms padengti.

Ugnies suniokota prieglauda buvo suremontuota iš pagrindų. Buvo sumontuotos durys, atstatytos sudegusios sienos, grindys, įrengtos šildymo, apsaugos, priešgaisrinės sistemos, vandentiekis, kanalizacija, elektros instaliacija. Pastatas apjuosta tvora, sumontuoti vartai, įsigyta operacinė įranga.

Gyvūnų prieglaudoje keturkojų laukia kur kas patogesni voljerai. Jie bus šilti, atskirti pertvaromis, kad daug šunų nebūtų vienoje vietoje. Šiltesni bus laukiniai voljerai. Jie dar yra rengiami.

Prieglaudoje dar liko sutvarkyti ir teritoriją. Reikia gauti leidimą iš Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos veiklai vykdyti. Jį tikimasi gauti dar šį mėnesį.

Nepaisant to, prekybos centre BIG2 sekmadienį vyks priegaudos atidarymo šventė, skirta klaipėdiečiams. Ji prasidės 12 val. Renginys skirtas šeimininkams ir jų augintiniams. Šventės metu vyks viktorinos, loterija, aukcionas. Šeimininkai ir jų augintiniai bus pakviesti prie švediško stalo.

R.Radkovas tvirtino, jog po gruodį kilusio gaisro nesitikėjo sulaukti tiek žmonių pagalbos.

„Vieni prisidėjo finansiškai, kiti – medžiagomis, treti padėjo atlikti darbus. O jų buvo daug. Žmonės susitelkė ir gavosi grožis“, – pabrėžė darbų vadovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų