Pereiti į pagrindinį turinį

Į barą – su ginklu: smurtas viešose vietose tampa uostamiesčio kasdienybe?

2024-10-10 11:21

Smurtas viešose vietose tampa Klaipėdos kasdienybe. Muštynės baruose nebestebina, nesaugu jau darosi ir gatvėse. Savaitgalį mieste švaistytasi ginklu, mojuota kumščiais, du vaikinai subadyti peiliu.

Klausimai: kodėl ir kas stotelėje sužeidė du vaikinus, policininkai vis dar nežino.
Klausimai: kodėl ir kas stotelėje sužeidė du vaikinus, policininkai vis dar nežino. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį į senamiesčio Tomo gatvę, kur vietoje kūrybos namų veikia baras, skubėjo policijos pareigūnai ir medikai.

Prastos reputacijos bare kilo muštynės, kurių metu penki jauni vyrai iš Sakartvelo sumušė lietuvį.

Panašu, kad svečiai užsipuolė vietos gyventoją, kai šis ten pat besilinksminusiems vyrams bandė paaiškinti, kad Lietuvoje baruose nerūkoma. Sakartvele tokios taisyklės vis dar nėra.

Ar smarkiai nukentėjo 35 metų vyras, policijos atstovai nepraneša.

Pareigūnams teko tramdyti penkis ne mūsų šalies piliečius. 24-erių, 20-ies, 23-ejų, 30-ies ir 32 metų įtariamieji buvo sulaikyti.

Vienas jų nesutiko būti patikrintas alkoholio matuokliu, kiti buvo nedaug išgėrę, bet, matyt, tiek užteko, kad kiltų muštynės.

Neblaivus buvo ir nukentėjusysis.

Dėl šio baro labiausiai kenčia artimiausių namų gyventojai, kurie naktimis priversti kęsti girtų klientų šūkčiojimus ir konfliktus.

Kažkas panašaus sekmadienį vakare įvyko Laukininkų gatvėje prie vieno baro. Apie 22 val. neblaivus vyras norėjo patekti į vidų, bet darbuotoja jo nebeįleido, nes įstaiga jau baigė darbą.

Vyras ne tik primygtinai reikalavo jį aptarnauti, bet ir išsitraukė ginklą ir juo pagrasino baro darbuotojai. Grasinimų sulaukė ir policiją iškvietęs vyras.

Netrukus atskubėjo policininkai ir ištroškusį 45 metų klientą sulaikė. Ginklą pareigūnai iš vyro atėmė ir nakčiai jį uždarė į areštinę.

Miesto policijos komisariate dėl sekmadienio ir pirmadienio nakties atvejų pradėti ikiteisminiai tyrimai, sulaikyti asmenys sulaukė įtarimų sutrikdžius viešąją tvarką.

Dar rimtesnis nusikaltimas įvykdytas penktadienį vakare, apie 22 val., vienoje autobusų stotelių Taikos prospekte.

Klaipėdos greitosios medicinos pagalbos stoties medikai čia teikė pagalbą dviem 18-mečiams. Jie abu buvo sužaloti peiliu.

Vienam vaikinui kažkoks žmogus dūrė į pilvą, kitam pataikė į žastą. Abu jaunuoliai buvo skubiai išgabenti į ligoninę ir paguldyti gydymui.

Oficialioje kriminalinių įvykių suvestinėje teigiama, kad peiliu švaistytasi ginčo metu, o pareiškimą policijai parašė tik vienas nukentėjusiųjų. Kuris sužeistųjų peiliu kreipėsi į policiją, policijos atstovai nepraneša. Į visus klausimus atsakyta tradiciškai – įvykio aplinkybės tikslinamos, vyksta tyrimas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų