Quantcast

Į Klaipėdos uostą atvyko daugiau kaip 30 NATO sąjungininkų karinių laivų

  • Teksto dydis:

Ruošiantis Baltijos jūroje vykstančioms pratyboms „BALTOPS 24“, antradienį į Klaipėdos uostą atvyko daugiau kaip 30 NATO sąjungininkų karinių laivų.

Kaip pranešė Lietuvos kariuomenė, į pratybas atvykusių karinių laivų įgulas sudaro daugiau kaip 4 tūkst. jūrininkų, jūrų pėstininkų, jūrų aviacijos ir kitų karinio laivyno specialistų.

Klaipėdoje viešintys laivų atstovai dalyvaus antrą kartą Lietuvoje organizuojamoje „BALTOPS 24“ pratybų koordinacinėje veiksmų jūroje konferencijoje.

„Tai bus didžiausios kada nors vykusios pratybos Baltijos jūroje, jose iš viso dalyvaus apie 9 tūkst. karių ir kito personalo, daugiau kaip 50 laivų, virš 80 orlaivių iš 20 NATO šalių“, – rašoma kariuomenės išplatintame pranešime.

Nuo penktadienio iki birželio 20 dienos Baltijos jūroje vyks aktyvūs pratybų veiksmai, kuriuose dalyvaus ir Karinių jūrų pajėgų (KJP) priešmininis laivas „Skalvis“ bei patrulinis laivas „Aukštaitis“. Mokymuose taip pat dalyvaus ir Baltijos šalių karinių laivų junginys BALTRON.

Pagrindinis pratybų tikslas, pasak kariuomenės, suteikti sąjungininkams galimybę treniruotis reaguojant į krizines situacijas bei užtikrinant laivybos laisvę ir saugumą Baltijos regione.

Pratybų metu bus vykdomos amfibinės išsilaipinimo, paramos ugnimi, kovos su povandeniniais laivais, oro gynybos, minų paieškos ir nukenksminimo, antvandeninių ir povandeninių dronų bei kitos operacijos.

Pratybas organizuoja JAV karinio laivyno vadavietė Europoje ir Afrikoje bei JAV 6-asis laivynas, valdymą ir vadovavimą pratyboms užtikrina NATO jūrų smogiamųjų ir paramos pajėgų štabas.

Lietuvos kariniai laivai šiose pratybose dalyvauja kasmet nuo 1993 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Londonietis

Londonietis portretas
Ka lietuva darys per pratybas su savo supuvusiom dovanotom geldom???

Arvydas

Arvydas portretas
Vieną tokią geldą paleisti į dugną jūros vartuose tarp pietinio ir šiaurinio molo, visi kiti tampa viešaisiais tualetais ant vandens.

to Manau

to Manau portretas
o tu jau seniausiai atsiklaupęs ir apžiojęs putkino falą.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių