Pereiti į pagrindinį turinį

Į miesto tarybą ateis A.Žalys?

2010-05-19 06:21
Neilgai: A.Žalys į tarybą patektų keliems mėnesiams.
Neilgai: A.Žalys į tarybą patektų keliems mėnesiams. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Iki savivaldybių tarybų rinkimų likus mažiau nei metams, šios kadencijos miesto taryboje dar spės padirbėti nauji žmonės.

Bus departamento direktore

Savo miesto tarybos narės mandato bus priversta atsisakyti Liberalų ir centro sąjungos Klaipėdos skyriaus narė Audra Daujotienė, kuri buvo ir liberalcentristų frakcijos seniūnė.

Politikė neseniai laimėjo konkursą užimti savivaldybės Socialinio departamento direktorės postą, kuris, kaip buvo kalbama, jai specialiai ir sukurtas.

Šios pareigos yra nesuderinamos su miesto tarybos nario mandatu, tad A.Daujotienei teks rinktis vieną iš dviejų veiklų.

Panašu, kad ji jau apsisprendė, nes savivaldybės administracijos direktoriui Aloyzui Každailevičiui pateikė prašymą ją priimti į darbą nuo kitos savaitės. A.Daujotienė iki šiol dirbo mero patarėja.

Šių pareigų ji galėjo netekti, jei liberalcentristai pralaimėtų savivaldybių tarybų rinkimus ir negalėtų suformuoti valdančiosios daugumos.

Pretenduoja ir S.Budinas

Liberalų ir centro sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Saulius Budinas tvirtino, jog partijos skyriaus taryba rinksis rytoj ir priims sprendimus dėl tolimesnių veiksmų.

Užimti atsilaisvinusią A.Daujotienės vietą pretenduoja Klaipėdos universiteto docentas Aleksandras Žalys. Jis 2007 metais vykusiuose rinkimuose porinkiminiame sąraše buvo 8, o į miesto tarybą pateko septyni liberalcentristai.

Jei A.Žalys nesiryš keliems mėnesiams tapti miesto tarybos nariu, ši vieta atitektų S.Budinui, kuris dabar yra „Regitros“ Klaipėdos skyriaus vadovas.

Taip pat kol kas neaišku, kas taptų naujuoju mero patarėju. Šios pareigos pagal valdančiosios koalicijos sutartį priklauso liberalcentristams.

Skelbia naujų konkursų

Savivaldybė šiuo metu yra paskelbusi dar kelis konkursus užimti įkurtų naujų skyrių ir poskyrių vedėjų pareigas. Naujos pareigybės sukurtos nuo balandžio 1-osios, kai valdininkai pradėjo dirbti pagal naują savivaldybės administracijos struktūrą. Dėl jos iš darbo buvo atleista per 20 žmonių.

„Aišku, kad darbuotojų naujoms pareigybėms ieškojome tarp savų, bet neradome, todėl ir tenka skelbti konkursus“, – aiškino savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas.

Šiuo metu paskelbti konkursai rasti žmonių, galinčių užimti Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus, Socialinės infrastruktūros poskyrio, Sąlygų sąvadų skyriaus vedėjų pareigas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų