Pereiti į pagrindinį turinį

Į mokyklą - kartu su statybininkais

2013-08-30 16:26

Prasidėjus mokslo metams remontas bus baigtas ne visose švietimo įstaigose. Kai kuriose jų darbai bus tik pradėti. 

"Smeltės" progimnazija
"Smeltės" progimnazija / Vytauto Petriko nuotr.

Prasidėjus mokslo metams remontas bus baigtas ne visose švietimo įstaigose. Kai kuriose jų darbai bus tik pradėti. Tačiau pabrėžiama, kad ugdymo procesui jie netrukdys.
Sutaupė beveik 2 mln. litų

Klaipėdos savivaldybės Švietimo įstaigų administravimo poskyrio vedėja Jolanta Ceplienė pasakojo, kad pačios mokyklos ir vaikų lopšeliai-darželiai iš jų pačių sutaupytų bei projektuose gautų pinigų į remontą ir inventoriaus įsigijimą investavo 1,890 mln. litų.

Už šias lėšas buvo atnaujinti kabinetai, grupių patalpos, sporto ir aktų salės. Taip pat remontuota santechnika, elektros instaliacija.

Švietimo įstaigos įsigijo baldų, virtuvės technikos, smėlio dėžių, kompiuterių, spausdintuvų, projektorių.

Baigė renovuoti dvi mokyklas

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė džiaugėsi, kad iki šių metų pradžios pavyko iki galo užbaigti didelius projektus dviejose švietimo įstaigose.

„Varpo“ gimnazijoje baigta pastato šilumos renovacija. Darbai atsiėjo daugiau nei 4 mln. litų. Baigtas ir Sendvario progimnazijos modernizavimas. Į ją investuota daugiau nei 3,3 mln. litų.
A.Velykienės teigimu, iki lapkričio bus užbaigta Vitės pagrindinės mokyklos renovacija.

„Vidaus patalpos jau yra visiškai sutvarkytos. Liko tik užbaigti išorės apdailos darbus. Jie turėtų trukti iki lapkričio, tačiau ugdymo procesui netrukdys“, – pabrėžė pavaduotoja.
Šiemet bus tęsiamas A.Brako dailės mokyklos pastato kapitalinis remontas. Darbai kainuos daugiau nei 5 mln. litų. Planuojama, kad jie bus baigti kitais metais.

Vaikai, lankantys A.Brako dailės mokyklą, pajus, kad čia vyksta remontas. Nuo rugsėjo 16 dienos iki lapkričio jie turės lankyti šalia esančias „Aitvaro“ gimnaziją ir „Gabijos“ progimnaziją.

„Dėl visko yra susitarta. Visi sutiko. Problemų nekilo, nes tai popietinė veikla“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Darbai dar tik prasidėjo

Šiais mokslo metais bus modernizuojami dar dviejų mokyklų pastatai.

Darbai jau pradėti Reikjaviko gatvėje esančioje „Smeltės“ progimnazijoje. Į jos pastatą bus investuota 1,3 mln. litų. Anot A.Velykienės, dėl darbų kalbėta ir su įstaigos administracija, ir su rangovais.

„Darbai vyks išorėje. Ugdymo procesui jie neturėtų trukdyti“, – pabrėžė pavaduotoja.

Šiemet prasidės ir Vydūno vidurinės mokyklos renovacija. Investicijos sieks apie 1,2 mln. litų. Numatyta apšiltinti stogą, fasadą, cokolį, renovuoti šilumos punktus.

„Minėtoms dviem įstaigoms šie mokslo metai bus iššūkių metai. Ugdymo procesas ir pastatų renovacija turės vykti kartu. Viską reikės suderinti“, – pabrėžė A.Velykienė.

Langus keis spalį

Pinigų švietimo įstaigų remontui skiria ir savivaldybė. Šiemet šiam tikslui buvo skirta 351 tūkst. litų. Teigiama, kad lėšų reikėtų dešimt kartų daugiau.

„Pasigirti nėra kuo. Pinigų skiriama vis mažiau. 351 tūkst. litų dalijasi 100 įstaigų. Gaunasi apgailėtinas skaičius“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja Violeta Gembutienė.

Pasak jos, už šias lėšas buvo atlikti darbai, be kurių įstaigai būtų sudėtinga išgyventi. Daugiausia likviduoti stogo dangos defektai, remontuota elektros instaliacija.

„Kalbėti apie visą stogų remontą, kai turime tik tiek pinigų, beprasmiška. Tokius darbus atlikome tose įstaigose, kur tikrai kilo grėsmė“, – pabrėžė vedėja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų