Pereiti į pagrindinį turinį

Į reklamines iškabas Klaipėdoje grįžta lietuvių kalba

2012-06-12 18:03
Į reklamines iškabas Klaipėdoje grįžta lietuvių kalba
Į reklamines iškabas Klaipėdoje grįžta lietuvių kalba / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos verslininkai nebesipriešina savivaldybės reikalavimams puoselėti lietuvių kalbą ir pakeisti parduotuvių, kavinių, viešbučių iškabas.

Verslininkai sujudo, kai prieš kelis mėnesius savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistai ir miesto vyriausiasis dailininkas Mindaugas Petrulis Klaipėdos centre surengė reidą išsiaiškinti, ar pakabintos reklamos, iškabos yra legalios ir ar jos atitinka Valstybinės kalbos įstatymo reikalavimus.

Tuomet specialistai konstatavo, jog Klaipėdoje galima pasijusti tarsi užsienyje, nes didžioji dalis parduotuvių, kavinių, viešbučių, kitas paslaugas teikiančių įstaigų iškabos yra ne lietuvių kalba.

Visiems tokių įstaigų savininkams buvo išsiųsti raginimai susitvarkyti. „Kai kurios parduotuvės, kavinės prie langų prisiklijavo popierius, kuriuose lietuviškai parašyta, kokia įstaiga yra. Tačiau tai tik laikinas problemos sprendimo būdas. Turi būti padarytos normalios iškabos, kuriose būtų ne tik prekės ženklas, bet ir lietuviška informacija, kokios paslaugos teikiamos“, – aiškino Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Jos teigimu, verslininkai suskubo taisyti trūkumus – šiuo metu yra derinama dvigubai daugiau iškabų projektų nei iki šiol.

„Tai leidžia daryti išvadą, jog reikalai tikrai pagerėjo, į miesto centrą vėl grįžta lietuvių kalba. Smagu ir tai, jog verslininkai suprato, kad reikia susitvarkyti, nebuvo nė vieno mus keiksnojančio ar burnojančio“, – tvirtino K.Vintilaitė.

Jos žodžiais, nors miesto centras jau išjudintas ir jį vis dar reikia judinti, kitose miesto dalyse verslininkai snaudžia ir neskuba tvarkyti savo iškabų. „Matyt, jie galvoja, kad nebus pastebėti. Tačiau tikrai organizuosime reidus kitose miesto vietose, ne tik centre, nes įstatymai visiems galioja tie patys“, – pabrėžė K.Vintilaitė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų