Pereiti į pagrindinį turinį

Į Teatro aikštę – košės ir žuvienės

2010-12-18 17:01
Į Teatro aikštę – košės ir žuvienės Į Teatro aikštę – košės ir žuvienės Į Teatro aikštę – košės ir žuvienės Į Teatro aikštę – košės ir žuvienės Į Teatro aikštę – košės ir žuvienės Į Teatro aikštę – košės ir žuvienės Į Teatro aikštę – košės ir žuvienės Į Teatro aikštę – košės ir žuvienės Į Teatro aikštę – košės ir žuvienės Į Teatro aikštę – košės ir žuvienės Į Teatro aikštę – košės ir žuvienės

Šaltą šeštadienio popietę į miesto širdimi vadinamą Teatro aikštę klaipėdiečiai buvo viliojami karštos kareiviškos košės ir žuvienės kvapais.

Nors ir negausios miestiečių gretos vis tik noriai ragavo Karinių jūrų pajėgų ir Vakarų Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacijos organizuojamo renginio valgius.

Be karštos arbatos klaipėdiečiai šeštadienį buvo vaišinami iš šviežiai sugautos žuvies išvirta žuviene. Apie 50 kilogramų šios žuvies buvo paruošta specialiu receptu.

Miestiečiai išragavo apie 500 porcijų žuvienės.

Pirmą kartą klaipėdiečių skoniui buvo pasiūlyta 350 porcijų miežinės košės.

“Devintus metus rengiamas šis renginys. Anksčiau virėme grikių košę, tačiau šiais metais išvirėme miežinę košę. Gal net ir skanesnę pavyko pagaminti”, – tikino Karinių jūrų pajėgų Viešųjų ryšių karininkas Antanas Brencius.

Tradicinis renginys klaipėdiečius sukviečia bendrai kartu pabūti, pasišildyti prie šventinio laužo bei apmąstyti besibaigiančius metus.

“Smagu, kad susirinko daug žmonių. Per kelias valandas pabuvojo gal septyni šimtai, o gal net ir tūkstantis klaipėdiečių”, – kalbėjo A.Brencius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų