Pereiti į pagrindinį turinį

Į uosmiesto biudžetą litai byra gausiai

2012-09-03 16:50
Į uosmiesto biudžetą litai byra gausiai
Į uosmiesto biudžetą litai byra gausiai / Vytauto Petriko fotomontažas

Klaipėdos miesto biudžete ir po pirmojo pusmečio, kai buvo perskirstytos viršplaninės pajamos, pinigų yra daugiau nei planuota.

Per septynis šių metų mėnesius į Klaipėdos iždą jau surinkta 250,6 mln. litų, o buvo planuota 347,1 mln. litų.

Biudžeto pajamų surinkimo planas įvykdytas 101,4 proc. arba 3,5 mln. litų daugiau nei planuota.

Anot Klaipėdos savivaldybės Finansų skyriaus vedėjos Rūtos Kambaraitės, labiausiai biudžetą pildė nekilnojamojo turto mokesčio mokėtojai – pinigų gauta 2 mln. litų daugiau. Gyventojų pajamų mokesčio taip pat surinkta daugiau – papildomai milijonas litų.

Į miesto biudžetą surinkta ir 393 tūkst. litų daugiau nei planuota vietinių rinkliavų bei 177 tūkst. litų baudų.

„Birželio pabaigoje miesto biudžetą patikslinome – pajamų planą padidinome 5 mln. litų ir po šio padidinimo džiaugiamės, jog pinigų vis tiek surenkame daugiau“, – teigė R.Kambaraitė.

Jos teigimu, pagrindinė priežastis, kodėl pajamų daugiau nei planuota, yra ta, kad Finansų ministerijos prognozės dėl uostamiesčio biudžeto buvo gana tikslios.

„Situacija tikrai neprastėja, bet kaip bus toliau, galėsime apibendrinti tik tada, kai baigsis trečiasis ketvirtis. Tačiau įprastai antrąjį pusmetį gyventojų pajamų mokesčio, kuris sudaro pagrindinę pajamų dalį, surinkimai nelabai krenta“, – dėstė R.Kambaraitė.

Birželio pabaigoje, kai miesto taryba patikslino Klaipėdos biudžeto pajamas ir jų planą padidino 5 mln. litų, jie buvo išskirstyti finansuoti įvairias sritis: keisti darželių langus, kompensuoti viešojo transporto lengvatas, įrengti Klaipėdos centrinio stadiono dirbtinę dangą, prieš uostamiesčio jubiliejų papuošti miestą.

Patikslintos šiųmečio miesto biudžeto pajamos turėtų būti apie 375 mln. litų, bet tai vis tiek apie 15 mln. litų mažiau nei praėjusiais metais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų