Pereiti į pagrindinį turinį

Į uostamiesčio savivadybę dirbti veržiasi neišmanėliai

2013-10-01 15:30

Klaipėdos savivaldybė jau raško nesaldžius centralizuoto priėmimo į valstybės tarnybą vaisius. Pirmajame konkurse, kuris įvyko jau įsigaliojus naujai tvarkai, nepavyko išrinkti specialisto dirbti Vaiko teisių apsaugos skyriuje, nes visi pretendentai neturėjo pakankamai žinių.

Klaipėdos miesto savivaldybė.
Klaipėdos miesto savivaldybė. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos savivaldybė jau raško nesaldžius centralizuoto priėmimo į valstybės tarnybą vaisius. Pirmajame konkurse, kuris įvyko jau įsigaliojus naujai tvarkai, nepavyko išrinkti specialisto dirbti Vaiko teisių apsaugos skyriuje, nes visi pretendentai neturėjo pakankamai žinių.

Tikrina bendruosius gebėjimus

Todėl džiaugiamasi, kad iš pareigų pasitraukus Viešųjų pirkimų skyriaus vedėjai jos vietą užims kita savivaldybės darbuotoja, o ne teks ieškoti naujo žmogaus.
"Klaipėda" rašė, jog nuo birželio 1-osios Lietuvoje įsigaliojo nauja priėmimo į valstybės tarnybą tvarka. Ja remiantis, norintieji tapti valdininkais pirmiausiai turi išspręsti bendrųjų gebėjimų testą ir tik tada gali dalyvauti valdiškų įstaigų skelbiamuose konkursuose.

Klaipėdos savivaldybės atstovai tokią tvarką iškart įvertino neigiamai, nes ji esą atgrasins žmones, kurie tikrai gali dirbti valstybės tarnyboje, tačiau negebės išspręsti bendrųjų gebėjimų testo. Esą jis reikalauja ne žinių, ne teisės aktų išmanymo, o loginio mąstymo.

Klaipėdos savivaldybėje jau įvyko pirmasis konkursas, į kurį pretendentai atėjo išlaikę bendrųjų gebėjimo testą. Konkursas paskelbtas užimti Vaiko teisių apsaugos skyriaus vyresniojo specialisto pareigas.

Neišsirinko nė vieno

"Be žodžių – taip galėčiau įvertinti pirmąjį konkursą, įvykusį po reformos. Nors ir atėjo žmonės, kurie anksčiau išlaikė privalomą bendrųjų gebėjimų testą, tačiau jie buvo visiškai nepasiruošę. Mums reikia ne tik bendrųjų gebėjimų, bet ir išmanymo, ką reikia dirbti", – teigė Klaipėdos savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorė Audra Daujotienė.

Todėl ji dar kartą suabejojo, ar tikrai buvo geras sprendimas centralizuoti priėmimą į valstybės tarnybą.

"Nežinau, gal tik šis konkursas buvo toks nevykęs, todėl nė vieno ir neišsirinkome. Tačiau tikrai kyla klausimas, ar reikėjo keisti priėmimo į valstybės tarnybą tvarką, nepasitikėti savivalda. Juk mes dirbame su tais žmonėmis, kuriuos pasirenkame, o ne Valstybės tarnybos departamentas", – pabrėžė A.Daujotienė.

Vadovauja laikinai

Neseniai be vadovo liko ir Klaipėdos savivaldybės Viešųjų pirkimų skyrius. Iš vedėjos pareigų savo noru pasitraukė Lijana Plaščinskaitė.

Skyriui laikinai vadovauti paskirta Jolanta Laužikaitė, kuri iki šiol dirbo Teisės skyriaus vedėjo pavaduotoja.

"Tikimės, kad ši darbuotoja po neeilinės atestacijos liks vadovauti Viešųjų pirkimų skyriui, nes šioms pareigoms reikia itin atsakingo žmogaus. Tikrai nesinorėtų jį rinktis iš tų, kurie ateina išlaikę bendrųjų gebėjimų testą, bet neišmano teisės aktų", – neslėpė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas, kuris yra ir Viešųjų pirkimų komisijos pirmininkas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų