Pereiti į pagrindinį turinį

Ieško bankomatus tuštinusių vagių

2008-11-26 09:00
Ieško bankomatus tuštinusių vagių
Ieško bankomatus tuštinusių vagių / Pagalba: uostamiesčio policijos pareigūnai klaipėdiečių prašo padėti nustatyti nuotraukose užfiksuotų asmenų tapatybę.

Uostamiesčio policija gyventojų prašo pagalbos, nustatant asmenų, kurie galėjo suklastotomis užsienio kortelėmis iš bankomatų neteisėtai išiminėti pinigus, tapatybę.
Rugsėjo pabaigoje į policiją kreipėsi „DnB NORD“ banko atstovai.

Jie nurodė, kad liepos 30 – rugpjūčio 1 ir rugpjūčio 8 – rugpjūčio 13 dienomis iš bankomatų, esančių Klaipėdoje, Turgaus aikštė 2, Taikos prospektas 61 ir 5, bei Palangoje, Plytų gatvė 9, neteisėtai buvo išimti pinigai.

Nusikaltėliai tai padarė pasinaudoję keturių Didžiosios Britanijos banko magnetinių kortelių nuskenuotais duomenimis. Kokia suma tokiu būdu pasisavinta – neatskleidžiama.

„DnB NORD“ banko atstovai prie pareiškimo pridėjo vaizdinę medžiagą. Joje užfiksuoti vyrai, kurie, kaip spėjama, neteisėtai iš bankomatų išiminėjo pinigus.

Uostamiesčio policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai klaipėdiečius, atpažinusius asmenis nuotraukose, turinčius daugiau informacijos apie juos, jų buvimo vietą, prašo pranešti telefonu (8 46) 354 667 tyrėjai Viktorijai Markutei.
Klaipėdos policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininkas Silvijus Baranauskas klaipėdiečiams patarė būti budriems ir atsakingai saugoti banko mokėjimo bei internetinių kortelių duomenis.

„Gavus įtartiną pranešimą, kuriame prašoma pateikti kortelės duomenis, reikėtų susisiekti su banku ir pasitikslinti. Taip pat svarbu nepamiršti, kad internetas nėra apsaugotas. Būna, kad sukčiai sukuria panašią į banko svetainę, prašo padiktuoti visus internetinės kortelės duomenis, o gavę jais pasinaudoja. Svarbu žinoti, kad nė vienas bankas neprašys pateikti visų internetinės kortelės kodų“, – perspėjo S.Baranauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų