Pereiti į pagrindinį turinį

Naktiniam klubui ieško naujų šeimininkų

2015-03-23 06:46

Jaunimo mėgstamas naktinis klubas "Fabrik" – parduodamas. Klubo šeimininkai tikina, kad pasilinksminimo vieta neišnyks, tačiau pripažino ieškantys naujų investuotojų bei idėjų. Gali būti, jog tai vienas iš daugelio kartų, kai naktinis klubas pakeis pavadinimą ir interjerą.


 

Ateitis: naktinis klubas "Fabrik" ieško investuotojų, kurie atneštų naujų idėjų.
Ateitis: naktinis klubas "Fabrik" ieško investuotojų, kurie atneštų naujų idėjų. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Jaunimo mėgstamas naktinis klubas "Fabrik" – parduodamas. Klubo šeimininkai tikina, kad pasilinksminimo vieta neišnyks, tačiau pripažino ieškantys naujų investuotojų bei idėjų. Gali būti, jog tai vienas iš daugelio kartų, kai naktinis klubas pakeis pavadinimą ir interjerą.

Parduoda pastatą ir verslą

Vyresni klaipėdiečiai pamena, jog dabar J.Janonio g. veikiantis naktinis klubas "Fabrik" jau buvo ir "Nova", "Indigo", "Dada", "Global", "Kiwi".

Šiuo metu vėl pasirodė žinia, jog parduodamas pastatas, kuriame šiuo metu įsikūręs minėtas klubas. Skelbime rašoma, kad galima įsigyti ne tik pastatą, bet ir verslą.

Naktinį gyvenimą pamėgęs Klaipėdos jaunimas netruko pradėti svarstyti, ar pamėgta vieta nedings iš miesto pramogų žemėlapio.

Klubo savininkai tikino, jog J.Janonio gatvėje ir toliau veiks triukšmingų linksmybių vieta.

"Mes galbūt siekiame ne parduoti pastatą ir klubą jame, o ieškome investuotojų, kurie atneštų naujų idėjų", – pastebėjo klubo direktorius Vytautas Survila.

Reikia naujovių

Pašnekovas paaiškino, jog praktika esą rodo, kad naktiniam klubui vidutiniškai kas penkerius metus būtinas atnaujinimas. Tikimasi, kad susidomėję investuotojai pasiūlys naujų idėjų ir kilstelės klubą į aukštesnį kokybės lygį.

V.Survila patikino, kad šiuo metu jau yra susidomėjusiųjų pasiūlymų, tačiau kol kas kandidatūros yra svarstomos ir renkamasi iš galimų investuotojų.

"Nenorime, kad studentai liktų be nieko. Tai yra vienintelis tokio kalibro klubas mieste", – paaiškino direktorius.

Tikėtina, kad išrinkus tinkamą pirkėją klubas vėl keis pavadinimą, interjerą, atsinaujins ir galbūt kiek pakoreguos darbo specifiką.

Vadovavimas – ne visiems

Direktoriaus teigimu, tokios pertvarkos studentų naktinio siautulio mekoje vykdomos ne pirmą kartą. Tai paaiškina, kodėl klubas pakeitė tiek pavadinimų bei įvaizdžių.

Esą kiekviena nauja komanda norėjo pradėti nuo švaraus popieriaus lapo.

"Tai kaip "bulkučių" valgymas. Po daugelio metų ta pati tampa nebeskani", – verslo specifiką dėstė V.Survila.

Naktinio klubo vadovas prisiminė, kad ir anksčiau būta norėjusiųjų perpirkti, tapti investuotojais ar klubo akcininkais, tačiau esą nebuvo tinkamų kandidatų. Esą tokiam verslui diriguoti pavyktų ne visiems.

"Nusipirkti naktinį klubą, tai ne obuolį turguje. Tikrai ne bet kas gali tai padaryti. Be to, yra sutartys, kurias reikia vykdyti, įsipareigojimai", – vardijo pašnekovas.

Iki šiol klubas priklauso tiems patiems savininkams, bėgant metams keitėsi tik kai kurie jo akcininkai. Nors kas kelerius metus naktinis klubas skelbdavosi pradedantis naują gyvavimo etapą, veiklą organizavo tie patys žmonės.

Mena senus laikus

V.Survila kelis kartus pabrėžė, kad dabar "Fabrik" pasivadinęs klubas uostamiesčio pramogų sąraše tikrai išliks. Klubas gali kiek pasikeisti, tačiau pastato paskirtis liks tokia pati.

Vadovas prisiminė, kad gyvavimą naktinis klubas pradėjo maždaug 1997-aisiais. Tada jis vadinosi "Nova". Tai esą buvo pirmoji tokia naktinių pasilinksminimų vieta, aprūpinta tuometine moderniausia šviesų bei garso įranga.

"Iš pradžių savininkai buvo "Klasco", po to vyko pertvarkos, privatizacija. Seni klaipėdiečiai pamena, kad čia vykdavo šokiai, žmonių būdavo kaip skruzdėlyne. Vėliau buvo nedidelis bariukas, iškart po nepriklausomybės darėme remontą ir pradėjo veikti naktinis klubas", – priešistorę priminė direktorius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų