Pereiti į pagrindinį turinį

Įgriovos pačiame miesto centre tvarkyti nesiskubina

2013-04-05 10:51
Įgriovos pačiame miesto centre tvarkyti nesiskubina
Įgriovos pačiame miesto centre tvarkyti nesiskubina / Vytauto Petriko nuotr.

Pačiame miesto centre prie „Manto namų“ sienos mistiškai atsiradusi įgriova beveik du mėnesius bado praeivių akis ir pamažėl tampa viešu šiukšlynu. Tačiau pirma kalbėję apie būdus kuo greičiau išspręsti šią problemą, pastato administratoriai ėmė jos kratytis.

„Pastato savininkas mano, kad ne jam priklauso tvarkyti duobę. Dabar laukiame patvirtinimo iš savivaldybės, kieno ši dalis pagal miesto planus yra. Kai mums patvirtins, kad ji tikrai priklauso pastatui, tada galėsime imtis priemonių ir investuoti“, – dėstė „Manto namus“ administruojančios bendrovės direktorė Rasa Tautvydienė.

Pašnekovė negalėjo įvardyti, dėl kokių priežasčių susidarė įgriova, tačiau tvirtino, jog namą stačiusi įmonė čia esą niekuo dėta. „Pastato savininkas buvo susisiekęs su rangovais. Jie teigė, kad tai nėra garantiniai darbai“, – pridūrė R.Tautvydienė.

Pastatą administruojančios bendrovės vadovė aiškino, jog šie darbai pareikalautų nemažų išlaidų, tačiau įvardyti bent preliminarią sumą atsisakė.

Uostamiesčio savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda prisipažino, jog tokia pastato savininko ir administratorių pozicija stebina.

„Arba jie visiškai nekompetentingi ir kaip daugelis tiesiog kreipiasi į savivaldybę ir prašo, kad juos gelbėtų, arba jie nenori turėti išlaidų ir bando apeliuoti į tai, kad kalta kanalizacija, kažkokie tinklai“, – kalbėjo valdininkas.

Pašnekovo aiškinimu, jei kas atsitinka teritorijos dalyje nuo pastato iki pirmo šulinio, tai jau yra pastato eksploatuotojo arba savininko problema.

„Vienintelis dalykas, kad pro šalį lyg ir praeina mūsų šaligatvis, bet tai bet kokiu atveju esmės nekeičia“, – patikino savivaldybės atstovas.

L.Dūda teigė galintis tik spėti, kad tiesiog po kelerių metų išlindo statybininkų darbų brokas.

Valdininkas prisipažino, jog kalbos apie didžiules investicijas jam kelia šypseną.

„Juokinga – išardyti plyteles, užpilti grunto, suspausti jį ir vėl užkloti plyteles. Arba reikia atsikasti ir pasižiūrėti, kur problema“, – įvertino pašnekovas.

R.Tautvydienė tvirtino, jog tolesnius administratoriaus sprendimus lems iš savivaldybės gautas atsakymas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų