Pereiti į pagrindinį turinį

Irenijus Zaleckis vėl ieško teisybės teisme

2012-06-05 09:06
Irenijus Zaleckis vėl ieško teisybės teisme
Irenijus Zaleckis vėl ieško teisybės teisme / Vytauto Petriko nuotr.

Iš Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjo pareigų atleistas Irenijus Zaleckis savivaldybei pateikė staigmeną – jis reikalauja atlyginti dėl neigiamų išgyvenimų patirtą 10 tūkst. litų neturtinę žalą.

Klaipėdos savivaldybėje gautas teismo pranešimas, kad priimtas ir bus nagrinėjamas I.Zaleckio prašymas panaikinti savivaldybės administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės kovo mėnesį pasirašytą įsakymą dėl valdininko perkėlimo į Viešosios tvarkos skyriaus vyresniojo specialisto pareigas.

Teismas taip pat turės įvertinti, ar dėl tokio įsakymo I.Zaleckio patirta neturtinė žala išties siekia 10 tūkst. litų, nes tiek klerkas nori prisiteisti.

I.Zaleckis teismo taip pat prašė, kad būtų panaikintos jam nepalankios specialios valdininkų vertinimo komisijos išvados. Tuomet komisija jį įvertino neigiamai ir pasiūlė skirti į žemesnes pareigas, o J.Simonavičiūtė tokia rekomendacija ir pasinaudojo. Tokį prašymą teismas atmetė.

Dar vienas I.Zaleckio pageidavimas teismui – tol, kol vyks bylos nagrinėjimas, uždrausti savivaldybei skelbti konkursą išrinkti naują Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėją. Šis prašymas teismo taip pat buvo neišgirstas.

„Tiesą sakant, nesidomiu tuo bylinėjimusi, viską tvarko advokatas. Be to, nėra ir ko bylinėtis, juk aš vienas kaip pirštas, o prieš mane ir savivaldybės valdžia, ir policija, ir žiniasklaida“, – optimistiškai nebuvo nusiteikęs I.Zaleckis.

Paklaustas, kodėl tuomet apskritai kreipėsi į teismą, valdininkas tvirtino, kad jei nekovosiąs, tai jam pradės kuolą ant galvos tašyti. „Gyventi iš kažko reikia. Viešosios tvarkos skyriuje alga yra 1,5 tūkst. litų. Tuos pinigus, žinote, kur galite padėti. Gyventi man iš kažko juk reikia – esu neįgalus, turiu nepilnametį vaiką, reikia mokėti paskolą. Todėl ir prašau 10 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimo. Man 52 metai, 12 iš jų išdirbau Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėju, o tada išmetė į gatvę. Esu realistas ir suprantu, kad 100 tūkst. litų niekas nepriteis“, – nuoskaudą liejo I.Zaleckis.

Pirmasis teismo posėdis vyks birželio pabaigoje.

Beje, nuo kovo pradžios, kai I.Zaleckis buvo perkeltas į Viešosios tvarkos skyriaus vyresniojo specialisto pareigas, jose neišdirbo nė dienos – iš pradžių jis turėjo nedarbingumo pažymėjimą, o paskui pasiėmė ilgalaikes atostogas.

Paklaustas, ar jo siekis yra grįžti vadovauti Sporto ir kūno kultūros skyriui, I.Zaleckis buvo lakoniškas: „Net nežinau, juk vienas nepadirbsi“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų