Pereiti į pagrindinį turinį

Nemalonūs vaizdai šiurpina: šalia žaidimų aikštelės – išgertuvių linksmybės

2024-08-23 11:00

Klaipėdiečius, gyvenančius Neringos skvero ir Debreceno gatvės kvartale, kasdien šiurpina nemalonūs vaizdai – prie vaikų darželio tvoros guolį įsikūrė asocialus asmuo, o šalia žaidimų aikštelės beveik kasdien renkasi išgerti mėgstanti kompanija. Naujai sutvarkytame parke mėtosi alkoholio buteliai, nuorūkos, maisto atliekos ir kitos šiukšlės.

Iš baro – į skverą

Nors už tvarką šioje teritorijoje atsakinga įmonė surenka šiukšles, geni medžius, krūmus ir kitaip stengiasi, kad ši vieta taptų jauki kiekvienam klaipėdiečiui, įvaizdį gadina asocialių asmenų riksmai, alkoholio tvaikas.

Benamiai čia ne tik miega, bet ir atlieka gamtinius reikalus, visai nekreipdami dėmesio į vaikų žaidimų aikštelėse žaidžiančius ir juos matančius nepilnamečius. Dėl padauginto alkoholio kiekio kartais tarp išgėrusiųjų vyksta ir konfliktai.

Jiems nė motais, kad teritorija stebima vaizdo stebėjimo kameromis.

Situacijos negelbsti netoliese veikiantis alaus baras – jam užsidarius dalis lankytojų pratęsti išgertuvių traukia į skverą.

Vienas asocialus asmuo įsikūręs ir savo guolį, kasdien pastebimas miegantis prie Baltijos pr. 17 esančio vaikų darželio tvoros.

Audrutė Dunčienė / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Teritoriją tikrins pareigūnai

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Bendruomenės pareigūnų grupės vyriausioji tyrėja Audrutė Dunčienė priminė visiems žinomą taisyklę, ką reikėtų daryti, pamačius daromą pažeidimą – skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba kreiptis į Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrį.

Anot A. Dunčienės, pareigūnai patikrins Neringos skvero teritoriją. Dėl alkoholio vartojimo viešoje vietoje čia važiuota ne kartą. Tačiau tam tikrą laiką nusiskundimų nebūta.

„Kadangi nemažai patruliuodavome ir su savivaldybe važiuodavome, jie buvo lyg ir dingę, niekas nebesiskundė, aprimo. Vietas mes žinome, kur jie būriuojasi, – tos pačios, kaip ir anksčiau. Matyt, praėjo kažkoks laikas ir vėl pradėjo ten būriuotis. Kad išgėrę muštųsi, pjautųsi ar dar ką darytų, nebuvo. Kiek mes važiuojame, jeigu juos pamatome, jie gana draugiškai ir greitai išsiskirsto“, – pasakojo A. Dunčienė.

Pareigūnai, pamatę šiuos asmenis, su jais pabendrauja, įspėja, kad atvyks antrą kartą, ir jeigu jie bus ten pat – jiems teks važiuoti į policijos komisariatą. Atvykus antrą kartą, teritorija dažniausiai jau būna tuščia.

Vietas mes žinome, kur jie būriuojasi.

Situaciją pakeitė patruliavimas

Klaipėdiečiai aibę metų skundėsi dėl benamių ir asocialių asmenų, kurie mėgdavo rinktis Vaidilos aikštėje.

Tačiau nuo praėjusių metų ant suoliukų miegančių išgėrusiųjų skaičius sumažėjo – jų beveik nematyti.

Pasak A. Dunčienės, tam didelę įtaką turėjo sustiprintas pareigūnų patruliavimas šioje teritorijoje.

„Vaidilos aikštėje ir trečiadienį kaip tik buvome, ten nieko nebuvo. Jie atrado Ąžuolyno giraitę. Toliau yra Sportininkų gatvė prie parduotuvės, ten dažniausiai būna taip, kad jeigu ir vienas kitas sėdi, tai pamatę pareigūnų automobilį, liaudiškai tariant, tepa slides. Iš tikrųjų yra apmažėję, kiek anksčiau sėdėdavo, gulėdavo, miegodavo ir šiukšlindavo, vaizdas yra pasikeitęs“, – kalbėjo pašnekovė.

Mėgstama būriuotis ir Žvejybos uosto rajone, prie Minijos g. 127 pastato. Ten pareigūnai taip pat dažnai patruliuoja.

Asmenys, pamatę pareigūnus, puola slėptis netoli esančių daugiabučių kiemuose, tačiau pareigūnai juos atranda. Girtuokliai būna įspėjami arba vežami į policijos komisariatą.

Padėtis: asocialaus asmens guolis prie Baltijos pr. 17 vaikų darželio matomas jau maždaug savaitę. / „Klaipėdos“ skaitytojo nuotr.

Bauda – iki 200 eurų

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistės tikino, kad policijos pareigūnai reaguoja į visus gaunamus pranešimus teisės aktuose nustatyta tvarka.

„Gyventojams patariama pranešti policijai apie visus pastebėtus galimus pažeidimus, taip pat ir apie alkoholį viešose vietose vartojančius, neblaivius ar visuomenės rimtį kitaip trikdančius asocialius asmenis. Užfiksavus pažeidimą ir įvertinus su juo susijusias aplinkybes, yra sprendžiamas atsakomybės taikymo klausimas“, – nurodė specialistės.

Pagal Administracinių nusižengimų kodekso 484 straipsnį, alkoholinių gėrimų vartojimas viešose vietose užtraukia baudą nuo 20 iki 100 eurų, o nusižengus pakartotinai – nuo 100 iki 200 eurų.

Viena didžiausių baudų išgerti mėgstantiems asmenims, pasak A. Dunčienės, ne piniginė bauda.

„Jiems pati didžiausia bauda yra netekti alkoholio. Kai žmogus turi išgerti kiekvieną dieną, jūs galite įsivaizduoti, kokia jam tai yra bauda“, – tikino A. Dunčienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų