Pereiti į pagrindinį turinį

Išgyvenusiems gaisrą – parama

2024-08-06 13:00

Liepos viduryje Klaipėdoje kilus gaisrui, nelaimės metu žuvo žmogus, taip pat nudegė visas namo stogas, įgriuvo medinė perdanga, išdegė mansardoje įrengti butai su visais namų apyvokos daiktais. Siekiant padėti šią tragediją išgyvenusiems žmonėms, klaipėdiečiai ir Klaipėdos savivaldybė skyrė finansinę paramą.

Vienybė: nuo žmogaus gyvybę nusinešusio gaisro nukentėję klaipėdiečiai neliko pamiršti.
Vienybė: nuo žmogaus gyvybę nusinešusio gaisro nukentėję klaipėdiečiai neliko pamiršti. / A. Vaitkaus nuotr.

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus apie tai paskelbė savo feisbuko paskyroje.

„Daugiau nei prieš dvi savaites daugelį sukrėtė skaudi tragedija – gaisras. Ši nelaimė palietė šešias šeimas, kurios prarado savo namus ir turtą. Noriu pranešti, kad iš mero rezervo skyrėme paramą šioms šeimoms, kad jos galėtų kuo greičiau atsistatyti ir atkurti savo gyvenimus. Ši parama yra mūsų bendruomenės solidarumo ir rūpesčio išraiška, nes sunkiais laikais svarbiausia yra palaikyti vieniems kitus“, – rašė A. Vaitkus.

Anot jo, kiekvienai šeimai bus skiriama lėšų buities ir asmeniniams daiktams, kuriuos sunaikino gaisras, įsigyti.

„Taip pat sudaryta komisija, kuri teiks išvadas ir siūlymus iš dalies finansuoti daugiabučio ekspertizę, namo stogo ir perdengimo atstatymo darbams atlikti“, – teigė Klaipėdos vadovas.

Jis taip pat padėkojo klaipėdiečiams ir Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiams, operatyviai sureagavusiems ir profesionaliai atlikusiems savo darbą.

Arvydas Vaitkus. E. Ovčarenko / BNS nuotr.

Paupių kvartalo bendruomenės vadovė Regina Baguckienė paskelbė, kokia finansinė parama bus skirta nukentėjusiems nuo gaisro.

Ši nelaimė palietė šešias šeimas, kurios prarado savo namus ir turtą.

„Mudvi su seniūnaite Rasa turėjome progą susitikti su žmonėmis, nukentėjusiais nuo gaisro, su tais žmonėmis, kurie prarado ne tik savo namus, bet ir gyvenimo saugumą bei ramybę. Su didele pagarba ir dėkingumu noriu pranešti, kad visos jūsų paaukotos lėšos, t. y. 3 943 eurai, pasiekė šiuos žmones. Jūsų dosnumas ir gerumas padeda jiems stotis ant kojų, tikėti ateitimi ir pradėti iš naujo. Kartu mes kuriame stebuklus“, – skelbė R. Baguckienė.

Gaisras Paupių kvartale įvyko liepos 15 d., 21.36 val. Kai ugniagesiai atskubėjo į Barškių gatvę, kur liepsnojo mūrinis namas, visas pastato stogas jau buvo apimtas liepsnos.

Šiame gyvenamajame name gaisro metu žuvo žmogus. Kūnas buvo toks sudegęs, kad buvo sunku nustatyti žuvusio asmens lytį ir tapatybę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų