Pereiti į pagrindinį turinį

Iškraustyti cerkvės iš A. Rubliovo mokyklos neskuba

2013-04-09 18:00
Iškraustyti cerkvės iš A. Rubliovo mokyklos neskuba
Iškraustyti cerkvės iš A. Rubliovo mokyklos neskuba / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Nors kontrolieriai ir nustatė, kad A.Rubliovo pagrindinės mokyklos patalpose cerkvė buvo įrengta ir veikė nelegaliai, iškraustyti šventovės neskuba nei politikai, nei valdininkai.

Savivaldybės kontrolieriai dar metų pradžioje baigė tyrimą ir nustatė, kad daugiau nei dešimt metų A.Rubliovo pagrindinės mokyklos patalpose įsikūrusios cerkvės veiklai ne tik nėra oficialių sutarčių ar leidimų, bet ir pats pastatas rekonstruotas neteisėtai.

Kontrolieriams mokyklos vadovybė nepateikė jokių dokumentų, įrodančių, kad statybos darbai atlikti ir cerkvė ugdymo patalpose veikia legaliai. Be to, nustatyta ir tai, kad religines apeigas ir kulto ceremonijas pamokų metu atlieka mokyklos direktorius Vladimiras Artamonovas.

Tačiau kol kas jokių konkrečių veiksmų, kad iš savivaldybei priklausančių patalpų būtų iškraustyta nelegaliai jose veikianti religinė organizacija, miesto valdžia nesiėmė.

Kovo pabaigoje vykusiame miesto tarybos posėdyje politikai tik balsavo už tai, kad dalis A. Rubliovo pagrindinės mokyklos patalpų būtų perduotos savivaldybės administracijai. Taip siekta sumažinti mokyklos plotą, kad pigiau kainuotų jos išlaikymas.

Toje dalyje patalpų, kurias nuspręsta perduoti savivaldybės administracijai, ir yra įkurta cerkvė.

„Patalpas mes perimsime tik po liepos 1 dienos, nes iki tol tęsiasi ugdymo procesas ir jo negalima trukdyti. Kas su cerkve bus po liepos 1-osios? Šio klausimo dar neišnagrinėjome, kreipėmės konsultacijų į teisininkus. Šiandien tikrai negaliu pasakyti, ar Debreceno gatvėje esančiame mokyklos pastate cerkvė veiks, ar ne“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėja Genovaitė Paulikienė.

Miesto taryba turėtų apsispręsti, kam skirti iš A. Rubliovo pagrindinės mokyklos perimtas patalpas.

Kontrolieriai, nors ir konstatavo, kad cerkvė mokykloje veikia nelegaliai, vis dar tęsia tyrimą. Ugdymo įstaigos direktoriui yra pateikti tam tikri klausimai, į kuriuos atsakymų jis dar nepateikė. Vadovas šiuo metu atostogauja.

„Mes reikalausime, kad būtų laikomasi įstatymų. Cerkvė veikia nelegaliai, patalpos jai suteiktos neteisėtai, todėl reikia viską grąžinti į vietas, kad nebūtų nusižengta teisės aktams. Į artimiausio posėdžio darbotvarkę būtinai įtrauksiu klausimą dėl cerkvės“, – tikino Klaipėdos miesto tarybos Kontrolės komiteto pirmininkas Arūnas Barbšys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų