Pereiti į pagrindinį turinį

Išsinuomoti butą Klaipėdoje – sunki misija

2013-07-03 19:58
Išsinuomoti butą Klaipėdoje – sunki misija
Išsinuomoti butą Klaipėdoje – sunki misija / Tomo Raginos nuotr.

Į Klaipėdą studijuoti atvykusiems studentams gresia gyvenimas palapinėje prie universiteto, nes uostamiestyje išsinuomoti butą šiuo metu beveik neįmanoma – paklausa gerokai viršijo pasiūlą. Be to, ir nuomos kainos pastaruoju metu šoktelėjo net trečdaliu.

Pasiūla dar mažės

Nekilnojamojo turto agentai net neprisimena, kada butų nuomos rinkoje buvo toks sujudimas. Jis Klaipėdoje prasidėjo pavasarį ir tęsiasi iki šiol. Prognozuojama, kad rugpjūtį nuomojamų butų pasiūla bus dar mažesnė, nes juos išgraibstys studentai.

„Butų paklausa – nepaprastai didelė, o pasiūlos beveik nėra. Tuo naudojasi savininkai ir kelia kainas. Pavyzdžiui, ankstyvą pavasarį dviejų kambarių padorų butą dar buvo galima išsinuomoti už 400 litų per mėnesį, o dabar jau reikia mokėti 600 litų. Ir tai – ne miesto centre, o, pavyzdžiui, Debreceno gatvėje prie Taikos prospekto“, – teigė vienos nekilnojamojo turto agentūros administratorė Julija.

Vieno kambario butą, kuris būtų šiek tiek paremontuotas ir su buitine technika, galima išsinuomoti už 400–450 litų per mėnesį.

Nenori vaikų ir gyvūnų

„Mes pagal miesto rajonus jau nebeskirstome, kur butų nuoma pigiausia, o kur brangiausia. Esmė tai, kad jei būstas tvarkingas, tai ir kaina jo bus atitinkama. Aišku, brangiausiai nuoma vis tiek kainuoja miesto centre ir vadinamajame Miško kvartale“, – tvirtino pašnekovė.

Jos pastebėjimu, nekilnojamojo turto rinką išjudino ne studentai, o jaunos poros, kurios nori gyventi kartu ir savarankiškai, todėl ir nuomojasi butus.

„Ir butų šeimininkai labiau pageidauja ne studentų, o šeimų ar porų be vaikų ir be gyvūnų“, – savininkų reikalavimus nuomininkams išsakė agentė.

Kitų nekilnojamojo turto agentūrų atstovės taip pat lyg susitarusios tvirtino, jog šiuo metu nuomojamų butų paklausa gerokai viršija pasiūlą, todėl pakilo ir kainos.

„Jei į Klaipėdą studijuoti atvykstantis studentas nori išsinuomoti normalų vieno kambario butą miegamuosiuose rajonuose, reikia planuotis, kad mėnesiui nuomai teks išleisti mažiausiai 400 litų. Gal labai gerai paieškojus, galima rasti ir šiek tiek pigiau, tačiau tuomet ir butas bus atitinkamos būklės“, – teigė pašnekovės.

Laukia katastrofa

Agenčių tikinimu, išgraibstyti ir butuose nuomojami kambariai, nors tenka gyventi sykiu su šeimininkais. Už kambarį per mėnesį vidutiniškai reikės mokėti 200 litų nuomą ir dar komunalinius mokesčius.

Paklaustos, kodėl rinkoje susiklostė tokia situacija, nekilnojamojo turto agentės svarstė, jog iš užsienio į Klaipėdą grįžta emigrantai, todėl ir mažėja nuomojamų butų. Be to, žmonės vis dar nesugeba nusipirkti nuosavų būstų, juos tenka nuomotis, tad rinkoje laisvų butų nedaugėja.

„Studentams patarčiau nerizikuoti ir jau dabar Klaipėdoje pradėti dairytis gyvenamojo ploto, nes jei šio reikalo imsis rugpjūčio pabaigoje, bus katastrofa“, – rekomendavo nekilnojamojo turto agentūros administratorė Rita.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų