Pereiti į pagrindinį turinį

I.Zaleckis nedarbingas, bet pastebėtas pramogaujantis pliaže

2012-08-16 05:00
I.Zaleckis nedarbingas, bet pastebėtas pramogaujantis pliaže
I.Zaleckis nedarbingas, bet pastebėtas pramogaujantis pliaže / "Balticum" televizijos archyvas

Klaipėdos miesto savivaldybės valdininkas Irenijus Zaleckis, šių metų pradžioje pažemintas pareigose už netinkamą darbą, nuo pavasario pradžios dar nepasirodė darbe, nes serga. Tačiau liga jam netrukdo laiką leisti pajūryje.

Pažemintas dar nedirbo

Buvęs Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjas I.Zaleckis kovo mėnesį Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės įsakymu paskirtas dirbti Viešosios tvarkos skyriuje.

Tačiau iki šiol šis vyras dar nepasirodė darbe. Iki liepos 20-osios atostogavęs valdininkas dabar turi laikino nedarbingumo pažymėjimą.

Kuo vyras serga, jo tiesioginė viršininkė Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė teigė nežinanti.

Pokštavo prieš kamerą

Šią savaitę skyriaus viršininkei bendradarbiai parodė televizijos „Balticum“ žinių reportažą iš Jūros šventės metu vykusių regbio varžybų paplūdimyje.

Siužete daugelis pažino buvusį sporto funkcionierių I.Zaleckį, kuris priėjo prie televizijos žurnalisto pašnekovo ir imitavo laižantis jam ausį.

Vyras vilkėjo vienos regbio komandos marškinėliais ir buvo itin gerai nusiteikęs.

Pamačiusi šį siužetą K.Vintilaitė aptarė jį su savivaldybės Personalo skyriaus vedėja Jolita Grigaitiene.

Parodė įrašą viršininkei

„Man nepatogu ta tema diskutuoti. Aš nesu medikė ir negalėčiau nustatyti, ar jis atrodė apsirgęs tame vaizdo įraše. Bet jei tai buvo jo laikino nedarbingumo metu, tai, be abejonės, yra neleistinas dalykas. Žmogus paplūdimyje su marškinėliais išdykauja. Akivaizdu, kad jis neatrodė sergantis“, – kalbėjo I.Zaleckio viršininkė K.Vintilaitė.

„Mes su Personalo skyriaus vadove tą klausimą aptarėme. Kalbėjome konkrečiai apie laikiną nedarbingumą turinčio asmens režimą ir kaip jo laikomasi. Viena tokia per televiziją parodyta istorija, o jei dar kokia išlįs, bus nei šis, nei tas“, – dėl pavaldinio elgesio drovėjosi K.Vintilaitė.

Valdininkė tikino, kad tikrai domėsis, kokia liga, o gal sergančio vaiko slauga nurodyta I.Zaleckio nedarbingumo dokumentuose. Tada bus aiškiau, ar jam galima priekaištauti dėl pramogų paplūdimyje oficialiai sergant.

Kompetencija dar neįsitikino

I.Zaleckio laukia labai rimtas darbas – administracinių teisės pažeidimų protokolų už visų tarybos taisyklių nesilaikymą bei Administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsnių, kurie priskirti savivaldybės kompetencijai, pažeidimus surašymas.

„Aš pareigybės aprašymą rengiau ne I.Zaleckiui, o 8-os kategorijos valstybės tarnautojui, kuris turi turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą ir metų viešojo administravimo patirties. Įsivaizdavome, kad dirbs pradedantis valstybės tarnyboje karjerą žmogus ir jį po truputėlį išmokysime. Čia privalu turėti labai gerų asmeninių savybių. Skyriaus komanda esu labai patenkinta, bet su I.Zaleckiu neteko dirbti nė dienos, todėl negaliu pasakyti, ar jis tiks šiam darbui“, – teigė K.Vintilaitė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų