Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiestyje jau skirta tūkstančiai baudų: kur sulaukiama daugiausiai pranešimų?

2024-08-06 11:40

Daugelyje uostamiesčio vietų gyventojai ir miesto svečiai privalo susimokėti už automobilio stovėjimo vietą. Tačiau tai daro ne visi – šiais metais taip nusižengusiųjų skaičius jau pasiekė beveik 6 tūkst. Vasarą daugiausiai pranešimų apie automobilių stovėjimo tvarkos pažeidimus sulaukiama senamiestyje.

Nubaudė: klaipėdiečiams ir miesto svečiams skirta beveik 6 tūkst. baudų už neapmokėtą automobilių stovą.
Nubaudė: klaipėdiečiams ir miesto svečiams skirta beveik 6 tūkst. baudų už neapmokėtą automobilių stovą. / G. Namentkevič nuotr.

Įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis pabrėžė, kad baudos už nesumokėtą automobilio stovą iš karto nėra skiriamos.

„Išrašome pranešimus tik tada, jeigu rinkliava per 72 valandas nesumokama. Tuomet perduodame medžiagą Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui“, – paaiškino G. Neniškis.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas patikino, kad šiais metais jau surašyta beveik 6 tūkst. administracinio nusižengimo protokolų dėl Vietinės rinkliavos už naudojimąsi savivaldybių tarybų nustatytomis vietomis automobiliams statyti mokėjimo tvarkos pažeidimus.

„Praėjusių metų duomenys – panašūs. Per visus 2023 metus surašėme apie 10 tūkst. administracinių nusižengimų protokolų“, – sakė L. Lapinskas.

Vasarą daugiausiai pranešimų apie stovėjimo tvarkos pažeidimus tradiciškai fiksuojama senamiestyje.

Dėl kokių priežasčių gyventojai nesusimoka už stovėjimą, nėra aišku.

Tačiau „Klaipėdos keleivinio transporto“ direktorius patikino, kad užmaršumas tikrai nėra viena priežasčių, kadangi įstaigos išrašytas pranešimas primena ir suteikia galimybę rinkliavą susimokėti dar per tris paras.

Kaip teigė G. Neniškis, vasarą daugiausiai pranešimų apie stovėjimo tvarkos pažeidimus tradiciškai fiksuojama senamiestyje, aplink Teatro aikštę ir Turgaus, Sukilėlių bei Žvejų gatves.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų