Pereiti į pagrindinį turinį

Jaunimą prie marių tramdys vaizdo kameros

2012-05-11 05:00
Jaunimą prie marių tramdys vaizdo kameros
Jaunimą prie marių tramdys vaizdo kameros / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Smiltynės perkėlos įmonės generalinis direktorius Darius Butvydas sakė, jog ypač daug žmonių prie marių vakarais susirenka savaitgaliais.

Tačiau ne visi atvykusieji elgiasi kultūringai. Pasitaiko, kad atvykę jaunuoliai svaiginasi, kelia triukšmą, susimuša. Atvykėliai automobilius stato ant šaligatvių.

Po tokių „iškylų“ perkėloje lieka kalnai šiukšlių, kurių surinkimu ir išvežimu turi pasirūpinti Smiltynės perkėla.

„Suprantu jaunimą, kuris šiltais vakarais atvažiuoja pasigėrėti mariomis. Tam tikrai neprieštaraujame. Prie jų galima prieiti ir privažiuoti visiems. Tačiau reikia laikytis elementarios tvarkos. Nieko blogo, kai berniukas su mergaite romantiškai žiūri į marias, tačiau taip elgiasi ne visi“, – tvirtino vadovas.

D.Butvydo nuomone, sutramdyti neblaivias kompanijas padėtų vaizdo stebėjimo kamera, kuri būtų pajungta į bendrą tinklą. Anot vadovo, vieta įrenginiui pastatyti būtų suteikta. Įmonė galėtų net nupirkti kamerą. Svarbiausia, jo teigimu, kad įrenginys būtų pajungtas į bendrą miesto vaizdo kamerų tinklą.

„Esminė problema, kad teritorija yra vieša, į ją gali patekti bet kas, nors teisiškai ji priklauso mums. Teritoriją prižiūrime, valome, remontuojame tik mes. Miestas galėtų užtikrinti bent viešąją tvarką. Kamerą galėtume ir mes pastatyti. Nemanau, kad tai kainuoja labai daug“, – dėstė generalinis direktorius.

D.Butvydas pabrėžė, kad Kruizinių laivų terminale, kur vakarais taip pat renkasi jaunimas, vaizdo stebėjimo kameros yra įrengtos.

„Pamėginkite privažiuoti prie berniuko skulptūros automobiliu. Po penkių minučių prisistatys policijos patrulis. Jei būtų kamera naujojoje perkėloje, tai padėtų išspręsti problemą. Dabar su neblaiviais jaunuoliais kovoja dispečeriai, bet tai ne jų pareiga“, – pasakojo vadovas.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė tvirtino, kad įrengti kamerą naujojoje perkėloje ir pajungti ją į bendrą miesto sistemą įmanoma. Ypač jei įrenginį nupirktų ir sumontuotų Smiltynės perkėlos įmonė.

„Svarstysime šį klausimą. Nuvažiuosime apžiūrėti ir pačią teritoriją“, – žadėjo K.Vintilaitė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų