Pereiti į pagrindinį turinį

J.Burba nori patarinėti merui

2009-05-05 09:00
Ambicijos: J.Burba tikino turįs didelę patirtį patarinėti antikorupcijos klausimais, nes kovodamas su korupcija yra surengęs net 150 mitingų.
Ambicijos: J.Burba tikino turįs didelę patirtį patarinėti antikorupcijos klausimais, nes kovodamas su korupcija yra surengęs net 150 mitingų. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Į klibančią Klaipėdos mero pavaduotojo Beno Šimkaus kėdę nusitaikė garsiausias kovotojas su korupcija Justinas Burba. Jis merui Rimantui Taraškevičiui įteikė pareiškimą priimti į darbą.

Dirbtų už vieną litą

J.Burba savo pareiškimą grindžia žiniasklaidoje pasirodžiusia informacija, jog vicemerui yra pareikšta interpeliacija, todėl jam gresia nušalinimas nuo pareigų. Mero pavaduotojas buvo atsakingas ir už antikorupcinę veiklą.

Matyt, nuogąstaudamas, kad savivaldybėje nebebus kovotojo su korupcija, J.Burba ir kreipėsi į merą R.Taraškevičių. Jam adresuotame pareiškime "dėl priėmimo į darbą mero konsultantu prieš korupciją Klaipėdos savivaldybės infrastruktūros sistemoje" teigiama, kad pateikiamas konkretus ir realiai teisiškai bei finansiškai pagrįstas pasiūlymas.

J.Burba tikino, kad už realias ir itin efektyvias pareigas prašytų išmokėti tik lito dydžio atlyginimą, o efektas būtų stulbinamas, nes "apie korupciją būtų šnekama tiesiai šviesiai be tabu, prisiimant moralinę bei teisinę atsakomybę, be juokdariškų žemėlapių apie korupciją".

Griebėsi ir šantažo

Savo kompetenciją merui patarinėti antikorupcijos klausimais J.Burba grindžia ir tuo, kad yra surengęs apie 150 mitingų, tarp jų – ir Strasbūre, kur jam ir buvo rekomenduota įkurti tarptautinę Antikorupcinę Konstitucinę partiją.

"Kadangi birželį vyksiantį šios partijos suvažiavimą remia net pats Europos Sąjungos Komisijos prezidentas, patikėkite, Jums vieno lito nereikėtų pagailėti", – pareiškime tikina J.Burba.

Gavęs tokį pareiškimą meras R.Taraškevičius atsakyti į šį raštą pavedė Personalo skyriaus vedėjai Danutei Valuckienei.

"Priėmimo į darbą savivaldybėje tvarką reglamentuoja įstatymai, reikia skelbti konkursą. Tačiau tokios pareigos dabartinėje administracijos struktūroje nėra numatytos, o nauja pareigybė tikrai nebus kuriama", – būsimą atsakymą J.Burbai pateikė R.Taraškevičius.

Jis taip pat stebėjosi, kad antikorupcijos klausimais norintis patarinėti J.Burba net pirmajame pareiškime griebėsi šantažo ir grasinimų. "Jei Jūs manęs nepriimsite į darbą ir pokalbio, teks pradėti viešinti kai kuriuos nemalonius faktus", – rašoma J.Burbos pareiškime.

Nesurenka parašų

Be to, užimti B.Šimkaus kėdę kovotojui su korupcija J.Burbai gali sutrukdyti ir tai, jog mero pavaduotojas kol kas savo pareigose gali jaustis saugus.

Jam interpeliaciją inicijavusios Liberalų Sąjūdžio frakcijos miesto taryboje seniūnė Alina Velykienė teigė, jog iki vakar po interpeliacijos tekstu buvo pavykę surinkti devynis parašus. Juos suraitė visi penki Liberalų Sąjūdžio atstovai miesto taryboje, taip pat jokiai partijai nepriklausantis Egidijus Sabataitis, Lietuvos rusų sąjungos narys Jurijus Šeršniovas, liberalcentristė Lilija Pupinytė bei konservatorius Naglis Puteikis, kuris vėliau savo parašo išsigynė.

Norint interpeliaciją įteikti merui, kad būtų balsuojama dėl nepasitikėjimo ir B.Šimkaus atleidimo iš pareigų, reikia 11 tarybos narių parašų.

A.Velykienė tvirtino, kad ji yra kalbėjusi su Darbo partijos nariais, esančiais miesto taryboje. Jie esą lyg ir žadėjo palaikyti interpeliaciją, tačiau kol kas nepasirašė. Darbo partija ir galinti suraityti tuos du reikalingus parašus.

"Kiek žinau, darbiečiai kol kas nepasirašė todėl, kad kažkokią įtaką daro pats meras. Jis, matyt, nenori, kad nepasitikėjimas B.Šimkui būtų sprendžiamas tame pačiame posėdyje, kai R.Taraškevičius pristatys savo ataskaitą, nes tuomet ją gali nustelbti B.Šimkaus atleidimas", – spėjo A.Velykienė.

Pats R.Taraškevičius tokius įtarimus pavadino niekiniais. Jis esą šiuo klausimu su Darbo partijos atstovais nėra konsultavęsis. Be to, net džiaugtųsi, jei jo ataskaita didelio žiniasklaidos dėmesio nesulauktų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų