Pereiti į pagrindinį turinį

Jūrininkų prospekto gyventojai jaučiasi atskirti nuo miesto

2013-04-23 13:46
Jūrininkų prospekto gyventojai jaučiasi atskirti nuo miesto
Jūrininkų prospekto gyventojai jaučiasi atskirti nuo miesto / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Jūrininkų prospekto gyventojai nori patogiau pasiekti miesto centrą. Dabar iki stotelės jiems tenka eiti daugiau nei 20 min. arba naudotis specialaus maršruto autobusu, kuris važiuoja retai ir netinkamu laiku.

Iki stotelės eina 22 min.

Ties Taikos ir Jūrininkų prospekto sankryža yra du penkių aukštų daugiabučiai namai. Juose – per 100 butų.

„Pro mus važiuoja tik vienas specialaus 1A maršruto autobusas. Tačiau jis kursuoja labai retai ir nelabai tinkamu laiku“, – guodėsi viena iš gyventojų Riorita Dovidaitienė.

Pasak moters, dažniausiai gyventojams tenka eiti į stotelę, esančią prie prekybos centro Taikos prospekto ir Smiltelės gatvių sankryžoje.

„Pačiai dažnai tenka eiti iki jos. Vidutiniškai užtrunki 22 min. Tai – didelis atstumas, vertinant tai, kad gyvename mieste. Žmonės, iš miesto išsikraustę į Dituvą, Šernus, turi geresnį susisiekimą nei mes“, – pastebėjo klaipėdietė.

Krūmuose gyvena benamiai

Moteris tvirtino, kad namuose gyvena daug žmonių, kurie neturi automobilių. Transporto priemone negali naudotis ir pačios R.Dovidaitienės šeima.

„Kol turėjome mašiną, didelių problemų nekilo. Tačiau vyrui amputavo koją. Aš vairuotojo pažymėjimo neturiu. Mes net iki gydymo įstaigos negalime nuvažiuoti. Jei pro šalį važiuotų autobusas, gal kaip nors nueitume iki tos stotelės. Taksi juk kiekvieną dieną nevažiuosi“, – sakė gyventoja.

Minėtuose namuose gyvena ir vaikai, kurie lanko mokyklą. Jie bijo tamsiu paros metu eiti iki stotelės prie prekybos centro.

„Iki stotelės eiti ne tik toli, bet ir nejauku. Kelyje nuo mūsų namų iki Taikos prospekto ir Smiltelės gatvės sankryžos auga krūmai. Ten gyvena benamiai. Kai sutemsta, labai nejauku eiti. Ypač bijo vaikai“, – tvirtino gyventoja.

Autobusai nevažiuodavo tušti

Pasak R.Dovidaitienės, kai buvo remontuojamas Minijos gatvės ruožas, pro jų namus pravažiuodavo 1 ir 12 maršruto autobusai. Pasibaigus remontui, jie grįžo atgal į savo trasą.

„Mūsų langai yra prieš stotelę. Kai važiuodavo autobusai, joje visada būdavo po 1–2 žmones. Gal ne visais reisais, bet autobusai tikrai nevažiuodavo tušti“, – prisiminė moteris.

Jūrininkų prospekto gyventojai susirinko 100 parašų, kad pro juos pravažiuotų autobusas, ir kreipėsi į miesto savivaldybę. Tačiau gerų žinių nesulaukė.

„Minijos gatve važiuoja du autobusai. Galėtų vienas sukti ir pro mus. Manau, kad tai padaryti būtų įmanoma. Be to, prie Taikos prospekto pabaigoje esančio prekybos centro yra kai kurių maršrutų autobusų galutinė stotelė. Jų maršrutus galėtų pratęsti iki mūsų“, – svarstė klaipėdietė.

Pokyčių kol kas nežada

Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus patvirtino, jog klaipėdiečių prašymą yra gavęs.

Tačiau, anot jo, kol kas jokių pokyčių nenumatoma – gyventojams reikės verstis su 1A maršruto autobusu.

„Dabar neturime galimybių siųsti autobuso, kuris būtų tuščias. Anksčiau čia buvo didelė laivų remonto įmonė. Važiuodavo daug darbininkų. Dabar didelė dalis įmonės buvo iškelta“, – teigė vedėjas.

Tačiau, anot R.Mockaus, gyventojų prašymas nebus padėtas į stalčių.

„Jį dar analizuosime. Gal ateityje kažką pavyks padaryti“, – tvirtino vedėjas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų