Pereiti į pagrindinį turinį

Jūros šventė – ne už kalnų

2024-07-11 10:32

Jau paaiškėjo keletas detalių apie 90-mečio jubiliejų šiemet mininčios Jūros šventės renginių programą. Organizatoriai liepos 26–28 d. kvies ne tik į tradicija tapusią eiseną, laivų paradą, bet ir į koncertus, edukacinius užsiėmimus ir kitas įdomybes.

Spalvinga: viena laukiamiausių Jūros šventės tradicijų – šventinė eisena, šiemet joje dalyvaus apie pusšimtis komandų.
Spalvinga: viena laukiamiausių Jūros šventės tradicijų – šventinė eisena, šiemet joje dalyvaus apie pusšimtis komandų. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Jūros šventės eisena vyks liepos 26 d. 18 val. Kolona keliaus Herkaus Manto g., Naujojo Sodo g., Naująja Uosto g., per Pilies tiltą, Pilies g. iki Kruizinių laivų terminalo. Skelbiama, kad į šią eiseną jau užsiregistravo pusšimtis komandų.

Po eisenos Kruizinių laivų terminale vyks oficiali Jūros šventės 2024 atidarymo ceremonija, kurios metu bus pakelta didžioji Jūros šventės vėliava.

Vėliau, pakilus Pilies tiltui, vyks tradicinių ir istorinių laivų parado Dangės flotilės sutiktuvės.

Sutemus visi bus kviečiami į folkloro koncertą Danės krantinėje prie „Žvejo“ paminklo. Koncerte „Iš trijų rytų vėjužis pūtė“ skambės tautinių instrumentų orkestro „Trimitatis“ ir folkloro grupės „Vakarinė“ atliekamos liaudies dainos bei instrumentiniai kūriniai.

Penktadienio vakarą bus galima apsilankyti mediniuose buriniuose laivuose prie „Žvejo“.

Šeštadienį miestiečių ir svečių lauks individualūs turai laivuose su šiporiumi Aurelijumi Armonavičiumi ir kapitonu Romualdu Adomavičiumi, taip pat vyks Dangės flotilės įgulų pristatymas, o naktį – Dangės flotilės laivų plaukimas tarp Biržos ir Pilies tiltų.

Sekmadienį ryte vyks tradicinių istorinių laivų parado – Dangės flotilės laivų išlydėtuvės.