Pereiti į pagrindinį turinį

Jūrų uosto vadovai išsiskyrė taikiai

2010-02-03 07:47
Pralošė: E.Gentvilo ir A.Kamarausko bylinėjimasis baigėsi taikos sutartimi.
Pralošė: E.Gentvilo ir A.Kamarausko bylinėjimasis baigėsi taikos sutartimi. / N.Jankausko nuotr.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos direktoriaus infrastruktūrai Algirdo Kamarausko ginčas su buvusia darboviete dėl atleidimo iš pareigų baigėsi taikos sutartimi.

Klaipėdos apylinkės teisme nagrinėta civilinė byla baigta beveik visiška A.Kamarausko kapituliacija.

"Prašė grąžinti į darbą – negrąžinsime. Prašė 70 tūkstančių litų neturtinės žalos atlyginimui – nemokėsime. Prašė darbo užmokesčio už 5 mėnesius, mokėsime tik už tris", – buvusio pavaldinio pretenzijas vardijo dabartinis uosto vadovas Eugenijus Gentvilas.

Aukštas pareigas Uosto direkcijoje ėjęs A.Kamarauskas iš pareigų buvo atleistas pernai rugsėjo 4 d. A.Kamarauskas po atleidimo kreipėsi į teismą ir tikino, kad pareigų neteko nepelnytai. Uosto direkcijos direktoriaus infrastruktūrai alga per mėnesį siekė 9 tūkstančius litų.

"Nusprendėme sumokėti išeitinę kompensaciją už tris mėnesius, tai pigiau, nei mokėti advokatams honorarą dvejus metus, kol būtų vykęs bylinėjimasis", – kalbėjo uosto vadovas.

Uosto direkcijos vadovas aiškino net neabejojęs, kad byla bus išspręsta direkcijos naudai.

A.Kamarauskas priekaištų sulaukė, kai paaiškėjo, kad dėl jo veiksmų strigo uosto gilinimo darbai, nors tam buvo numatyti milijonai. E.Gentvilas teisme apkaltino A.Kamarauską sąmoningai vilkinus šių darbų atlikimo pradžią ir buvusiam pavaldiniui metė įtarimus dėl galimų sąsajų su akvatorijos gilinimu turėjusia užsiimti bendrove "Klaipėdos hidrotechnika".

Atidėliojant darbus šiai bendrovei pavyko išvengti vienkartinių 400 tūkst. litų baudų dėl nepradėtų darbų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų