Pereiti į pagrindinį turinį

Karščiai pakenkė vasaros verslui

2014-09-04 13:48

Paplūdimio kavinių savininkai pasibaigusią vasarą vertina skirtingai. Vieni skaičiuoja dvigubai didesnius nuostolius nei praėjusį sezoną, kiti tvirtina, kad jis niekuo nesiskyrė nuo ankstesniųjų.

Rezultatai: paplūdimio kavinių savininkai šią vasarą apibūdina nevienareikšmiškai.
Rezultatai: paplūdimio kavinių savininkai šią vasarą apibūdina nevienareikšmiškai. / Vytauto Petriko nuotr.

Paplūdimio kavinių savininkai pasibaigusią vasarą vertina skirtingai. Vieni skaičiuoja dvigubai didesnius nuostolius nei praėjusį sezoną, kiti tvirtina, kad jis niekuo nesiskyrė nuo ankstesniųjų.

Nuostolių nepavyko panaikinti

Šis šiltasis sezonas visus užbūrė dideliais karščiais, tačiau, anot pliažuose įsikūrusių kavinių savininkų, uždarbio jie nepadidino. Verslininkai pabrėžia, kad iš tikrųjų ši vasara buvo labai trumpa – truko tik mėnesį.

"Tik liepą vyravo geri orai. Birželis buvo šaltas, rugpjūčio apskritai nebuvo. Gegužės pabaigoje pasitaikė gražių dienų, tačiau tada dar nebūna poilsiautojų", – vienbalsiai tvirtino savininkai.

Vienas kelias kavines paplūdimyje turintis verslininkas pasakojo, kad šią vasarą patyrė dvigubai daugiau nuostolių nei praėjusią.

"Birželis ir rugpjūtis buvo nuostolingi. Nors orai buvo prasti, žmonės vis tiek dirbo. Nuomą reikėjo mokėti. Susikaupė didelių nuostolių. Per karštą liepą nesugebėjome jų panaikinti", – pasakojo savininkas.

Pasak klaipėdiečio, liepą, kai temperatūra įkaito, atrodė, kad viskas bus gerai. Atsirado viltis, kad produktus pavyks išparduoti ir uždirbti rugpjūtį, tačiau orai apvylė.

"Nuo dienos, kada baigėsi karščiai, pardaviau tik dešimt porcijų ledų. Visiškai nebuvo žmonių. O prekių per karščius buvo pripirkta daug. Tikėjomės, kad vyraus geri orai ir produkciją parduosime, tačiau teko viską sunaikinti. Juk netempsi keturių šaldytuvų ledų namo. Dirbti turėjome iki rugpjūčio 31 dienos, nes tokie įsipareigojimai. Dėl to ir patyrėme dvigubai didesnių nuostolių nei pernai", – tvirtino verslininkas.

Jau renkasi "žaislus"

Pasak klaipėdiečio, praėjusiais metais vasara buvo ilgesnė, nors ir vėsesnė. Paplūdimio kavinės sulaukė daugiau klientų.

"Kavinės pliažuose turi savo specifiką. Jei yra karšta, žmonės eina vienas po kito. Kai šalta, jų nėra nė vieno. Mieste įsikūrusioms kavinėms orai neturi tokios didelės įtakos. Žmonės užsuka, nesvarbu, ar šalta, ar karšta. Jei būčiau dirbęs tik liepą, negalėčiau skųstis, tačiau buvo ir birželis, ir rugpjūtis", – teigė verslininkas.

Jis pabrėžė, kad paplūdimio verslui vėsesnė, bet ilgesnė vasara yra kur kas palankesnė nei trumpesnė ir karšta:
"Dabar žmonės pirmas dvi savaites duso, bėgo į pliažą, o paskui pavargo".

Klaipėdietis tvirtino, kad jam priklausančios kavinės jau nebedirba: išvežami daiktai, vyksta montavimo darbai.

"Kraunamės žaislus", – tvirtino verslininkas.

Baidarės populiarios netapo

Tačiau dalis paplūdimio kavinių savininkų dar nesipakuoja daiktų. Giruliuose viešojo maitinimo įstaigą turintis Rytis Murmokas teigė, kad įstaiga veiks ir rugsėjį.

"Ši vasara niekuo neišsiskyrė. Dar sunku pasakyti, ar ji buvo prastesnė nei praėjusių metų. Reikės paskaičiuoti, kai baigsime darbus, tačiau geresnė tikrai nebuvo", – komentavo verslininkas.

Pasak R.Murmoko, tikėtina, kad šiemet įstaigoje apsilankė daugiau užsieniečių. Tačiau pašnekovas pabrėžė, kad jie "nesitaškė" pinigais.

"Užsuka, atsigeria, užkanda, pavalgo ir viskas", – tvirtino verslininkas.

R.Murmoko nuomone, vasarą tvyroję karščiai šiek tiek pakenkė verslui. Verslininko nuomone, dėl jų mažiau žmonių apsilankė paplūdimiuose.

"Jei vasara būtų tradicinė lietuviška, kai laikosi maždaug 26 laipsnių šiluma, būtume sulaukę daugiau žmonių. Kai termometro stulpelis pakyla iki 35 laipsnių šilumos, ne visi žmonės eina į pliažą. Ne lietuviams tokie karšti orai", – pabrėžė kavinės savininkas.

R.Murmokas pasakojo, kad šiemet poilsiautojams nuomojo ir baidares, tačiau pramoga didelio susidomėjimo nesulaukė.

"Visi šaukia, kad trūksta atrakcijų, o iš tikrųjų mažai kam jų reikia. Baidarių nuomos kainos nebuvo didelės – 10 litų pusvalandis. Matyt, žmonėms reikia pavalgyti, atsigerti ir nemokamų pramogų, nors visi į užsienį važiuoja ir mato, kad pastarosios yra mokamos. Net brangesnės nei pas mus, tačiau Lietuvoje visi visko nori veltui", – dėstė verslininkas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų