Kaip skelbia tarnyba, kavinėje neužtikrinamas savikontrolės sistemos vykdymas – nebuvo vandens tyrimo protokolo, naudojami termometrai be metrologinės patikros. Gamybinėje patalpoje skraidė musės, rasta sirupo su pasibaigusiu tinkamumo vartoti terminu.
Pagalbinėse patalpose maisto produktai buvo laikomi tiesiog ant nešvarių grindų, šalia valymo inventoriaus. Speciali patalpa šiam inventoriui laikyti neįrengta. Trūko priemonių gamybos paviršiams, inventoriui plauti ir dezinfekuoti.
Indai kokteiliams buvo plaunami naudojant skystą muilą rankoms. Dvi barmenės dirbo neturėdamos sveikatos pažymėjimų, neišklausę higienos žinių kursų, nedėvėjo darbo aprangos. Kai kurie darbuotojai asmeninius drabužius ir rankines laikė maisto tvarkymo vietoje.
Dėl nustatytų pasikartojančių, vangiai šalinamų pažeidimų, Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba priėmė griežtą sprendimą – laikinai stabdyti šios viešojo maitinimo įmonės veiklą. Atsakingam asmeniui bus skirta bauda, o pradėti vėl dirbti kavinė galės tik pašalinusi visus nustatytus trūkumus.
Naujausi komentarai