Termometrai, neturintys patikros, netinkamos maisto laikymo sąlygos, netvarkingi darbuotojai, ištrupėjusios sienos ir aprūkusios lubos – tokie pažeidimai nustatyti uostamiesčio kebabinėse.
Klaipėdoje veikia 36 įstaigos, prekiaujančios kebabais. Miesto maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai jas tikrindami nustatė šešis atvejus, kai įstaigos naudojo kontrolinius termometrus be patikros.
Keturiose kebabinėse tikrintojai nustatė, jog netinkamoje temperatūroje laikomi produktai.
Specialistai nustatė, kad keturiose kebabinėse neatlikti laboratoriniai tyrimai. Šios įstaigos du kartus per metus privalo patikrinti, ar vanduo ir gaminami patiekalai nėra kenksmingi.
Trijose įstaigose rastos netvarkingos patalpos – ištrupėjusios sienos, išdaužytos grindys, aprūkusios lubos.
"Nors patalpų būklė maisto produktų saugai neturi įtakos, bet aplinka turi atitikti higienos reikalavimus", – pabrėžė Klaipėdos miesto maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto tvarkymo skyriaus vedėjos pavaduotoja, maisto produktų inspektorė Reda Lukoševičiūtė.
Patikrinimo metu keturioms kebabinėms skirtos nuobaudos. Visoms įmonėms, kuriose užfiksuota pažeidimų, nurodyta pašalinti trūkumus, numatyti priemones, kaip tai bus daroma.
"Klaipėdos kebabinėse padėtis nėra prasta. Įstaigos reaguoja į įspėjimus. Atlikus pakartotinius patikrinimus, pažeidimų neužfiksuojame", – pasakojo R.Lukoševičiūtė.
Dėl maisto kokybės kebabinėse tarnyba šiemet gavo du skundus, iš kurių vienas pasitvirtino.
Klaipėdoje veikia kebabinių
Kioskuose – 15
Specialiose transporto priemonėse – 14
Užkandinėse – 7
Naujausi komentarai