Pereiti į pagrindinį turinį

Keistuolio kelionė į Laplandiją

2017-12-25 03:00

Jaunas keliautojas iš Italijos sulaukė klaipėdiečių susidomėjimo, kai į vienų Klaipėdos svečių namų kiemą įsuko triračiu automobiliu.

Maršrutas: italui nebaisu į Laplandiją važiuoti automobiliu, kuriame nėra net šildymo sistemos.
Maršrutas: italui nebaisu į Laplandiją važiuoti automobiliu, kuriame nėra net šildymo sistemos. / Jurgitos Jurkšienės nuotr.

Butkų Juzės gatvėje įsikūrę svečių namai nakvynę siūlo itin patraukliomis kainomis, tačiau jų savininkė pasakojo sulaukianti tokių įdomių svečių, kokių kiti viešbučiai tikrai neišvystų.

"Šis jaunas italas keliauja į Laplandiją, Rovaniemio miestą, kuris įsikūręs 10 km į pietus nuo poliarinio rato. Taip, pas Kalėdų Senelį susiruošė žmogus", – juokėsi svečių namų savininkė Jurgita Jurkšienė.

Klaipėdiečiai, išvydę italo mašiną, pagalvojo, jog į miestą atvyko važiuojanti palapinė.

"Piaggio" triratis automobilis buvo aptemptas specialiu tentu, o po juo buvo įtvirtintas keliautojo dviratis. Priekyje vairuotojas prisitvirtino dvi atsargines padangas, nes veikiausiai tinkamų tokiai retai transporto priemonei svetimoje šalyje nerastų.

"Automobilyje nėra šildymo sistemos, tad jis nėra skirtas žiemos kelionėms. Bet jis įtaisė kažkokį šildytuvą pats ir važiuoja į Laplandiją. Tokių automobiliukų galima išvysti pietų Italijoje. Jis – kaip triratis motoroleris", – pasakojo moteris.

J.Jurkšienė pridūrė, jog šie svečių namai mėgstami keistuolių keliautojų.

"Prieš keletą metų pas mus buvo užsukęs keliautojas, kuris yra visiškai aklas, tačiau žmogus keliauja aplink pasaulį. Neseniai žinomas televizijos kanalas BBC parodė reportažą apie šį keliautoją. Tai tik įrodo, kad net pėsčiomis ir būdamas aklas gali keliauti", – pastebėjo moteris.

Šis keistuolis į Klaipėdą atvažiavo iš Kauno autobusu. Žmogų iki svečių namų atlydėjo autobuso vairuotojas.

"Va taip, naktį mums vairuotojas paskambino į duris, ir mes svečią priėmėme. Žmogus Klaipėdoje gyveno keturias dienas. Kitam gali atrodyti, kokia prasmė keliauti, kai esi aklas? Jo visai kiti tikslai nei mūsų. Jam tai – gyvenimo džiaugsmas. Jo gyvenimas pilnas potyrių. Jis sakė specialiai keliavęs vienas, nes, jei kas būtų jį lydėjęs, reikštų, kad ne vienas apkeliavo pasaulį", – prisiminė svečių namų savininkė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų