Pereiti į pagrindinį turinį

Kelininkai pasiruošė žiemai

2009-10-20 07:57
Pasiruošimas: uostamiesčio gatvėse netrukus atsiras smėlio dėžių.
Pasiruošimas: uostamiesčio gatvėse netrukus atsiras smėlio dėžių. / Darijos Vasiliauskienės nuotr.

Gatvių ir šaligatvių valytojai įsitikinę, jog žiemai yra beveik pasiruošę – darbą esą galėtų pradėti bet kurią minutę. Jau kitą savaitę miesto gatvėse bus išdėliotos smėlio dėžės.

Įsigis naują traktorių

Šaligatvių ir gatvių valytojams oficialiai žiemos sezonas prasideda lapkritį.

Šaligatviais uostamiestyje besirūpinanti įmonė "Klaipėdos želdiniai" iki paskutinio rudens mėnesio pradžios išdėlios plastikines smėlio dėžes. Jų mieste bus per 300. Dalį po praėjusio sezono teko atnaujinti. Kelios smėlio dėžės buvo pavogtos, sulaužytos eismo įvykių metu.

Bendrovės "Klaipėdos želdiniai" direktorius Gediminas Valašinas tvirtino, jog paruošta ir technika.

Įmonei priklauso trylika mažųjų traktorių, po du vidutinio ir didelius traktorius, automašina, devyni mažieji barstytuvai. Žiemą naudojami sniego krautuvai, įvairios rankinės šluotos.

Bendrovė galvoja ir apie automobilių parko atnaujinimą. Nuspręsta įsigyti vidutinio dydžio traktorių, kuriuo būtų valomi platesni šaligatviai.

"Su juo ir sniegą nuo aikščių būtų stumdyti paprasčiau. Bandome šiek tiek atsinaujinti. Jei dabar iškristų sniego, valyti šaligatvius esame pasiruošę, nors technika dar naudojama lapų siurbimui, šakų išvežimui. Klausome prognozių. Reikalingas mašinų dalis pakeistume per naktį", – teigė G.Valašinas.

Vėl barstys druską

Uostamiesčio šaligatviai ir toliau bus barstomi smėlio ir druskos mišiniu. Žiemos sezono metu jo sunaudojama per 100 tonų. Įmonė mišinį gauna iš bendrovės "Klaipėdos regiono keliai".

"Patys neturime kur sandėliuoti. Iš anksto pripilame dėžes, pripildome barstytuvus. Sunaudoję druskos ir smėlio mišinį, jo vėl parsivežame", – teigė G.Valašinas.

Iki gruodžio uostamiesčio gatvėmis rūpinsis įmonė "Specialus autotransportas", su kuria sutartis parašyta prieš trejus metus. Vėliau šių darbų imsis nauja įmonė.

Šiuo metu savivaldybė tebevykdo konkursą mechanizuoto gatvių valymo paslaugai pirkti. Nugalėtojas turėtų būti paskelbtas po mėnesio.

Įmonės "Specialus autotransportas" generalinis direktorius Ramūnas Balčiauskas tvirtino, jog technika žiemos sezonui paruošta.

"Esame pasiruošę gatves barstyti druska, tiltus ir įkalnes smėliu arba druskos ir smėlio mišiniu, valyti sniegą. Nuo praėjusio šeštadienio nakties budime – sekame oro sąlygas naktimis ir, esant neigiamai temperatūrai, pasiruošę išvažiuoti į gatves", – tvirtino vadovas.

Sandėlyje – tonos druskos

Įmonei "Specialus autotransportas" priklauso keturiolika mechanizmų ir transporto priemonių, skirtų aptarnauti miesto gatvėms žiemą. Šiemet naujos technikos bendrovė neįsigijo.

"Gruodį baigiasi mūsų ir savivaldybės sutartis dėl paslaugos teikimo. Vyksta konkursas dėl artėjančių trejų metų sutarties. Nežinodami, ar pasiseks jį laimėti ir tęsti darbus, nesiryžome rizikuoti ir investuoti į naują techniką", – aiškino R.Balčiauskas.

Šiuo metu bendrovės sandėlyje yra 120 tonų druskos ir 30 tonų smėlio. R.Balčiausko teigimu, prireikus tiekėjai pasiruošę operatyviai vykdyti užsakymus. Druskos sunaudojimas priklauso nuo oro sąlygų. Paprastai žiemos sezono metu ant gatvių išbarstoma nuo 1500 iki 2500 tonų druskos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų