Pereiti į pagrindinį turinį

Kinų kavinė Klaipėdoje kėsinosi į aikštelę

2012-06-07 05:00
Kinų kavinė Klaipėdoje kėsinosi  į aikštelę
Kinų kavinė Klaipėdoje kėsinosi į aikštelę

Automobilių vietas savo klientams kavinės rezervuoja ir savavališkai, neturėdamos leidimų. Už tokį poelgį savininkams gali tekti ne tik nukabinti iškabą, bet ir susimokėti baudą.

Iškaba papiktino gyventojus

Savavališkai užtikrinti ratuotų klientų patogumą sumanė Manto gatvėje šalia buvusio kino teatro „Vaiva“ įsikūrusi kavinė „Kinų bambukas“.

Ant daugiabučio namo, kuriame veikia įstaiga, buvo pakabinta iškaba apie rezervuotas automobilių stovėjimo vietas. Buvo nurodoma, kad 10 metrų atstumu mašinas gali statyti tik kavinės klientai. Priešingu atveju, kaip teigiama, transporto priemonė bus nutempta.

Toks verslininkų elgesys ypač papiktino aplinkinių namų gyventojus.

„Kieme ir taip nėra vietos automobiliams statyti. O verslininkai čia dar kažkokias stovėjimo vietas rezervuoja“, – piktinosi žmonės.

Iškabą teko nuimti

Iš dienraščio „Klaipėda“ žurnalistų apie minėtą iškabą sužinojęs savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius suskubo aiškintis situaciją.

„Panašu, kad ženklą jie pakabino neteisėtai. Įstaiga įsikūrusi daugiabučiame name. Prie daugumos jų sklypai nėra priskirti. Jiems priklauso tik ta žemė, ant kurios stovi daugiabutis namas“, – tvirtino Viešosios tvarkos skyriaus vyriausiasis specialistas Edvardas Šutinas.

Anot jo, tai yra neteisėtas ženklo panaudojimas. Tokius pažeidimus kontroliuoja policija. Už juos gresia įspėjimas arba bauda nuo 100 iki 200 litų.

„Kavinės savininkas pažadėjo atsinešti kopėčias ir kuo greičiau nuimti iškabą“, – teigė E.Šutinas.

Už vietą reikia mokėti

Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus aiškino, kad kavinės turi galimybę turėti rezervuotas vietas, kur galėtų mašinas statyti klientai.

Norint jas gauti, reikia parašyti prašymą Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorei. Taip pat prašoma nurodyti, kiek vietų norima, nubraižyti planą, ties kuria vieta norima jas rezervuoti.

Geltonojoje zonoje viena vieta kainuoja 100 litų per mėnesį, raudonojoje – 200.

„Vienai vietai yra duodamas leidimas statyti mašiną ir suteikiamas specialus svečio lapelis, kad galėtų būti pastatyta ir kliento mašina“, – aiškino R.Mockus.

Anot vedėjo, ar leisti interesantui įsirengti rezervuotą vietą, sprendžiama pagal situaciją.

„Tai leisti mes galime tik valstybinėje žemėje. Kai kurie dalykai įvertinami vietoje. Žiūrime, ar įrengta rezervuota vieta netrukdys gyventojams. Nesame gavę prašymo, kad tokią vietą norima įrengti daugiabučio namo kieme“, – teigė R.Mockus.

Vedėjas pabrėžė, kad tokios vietos turi būti pažymėtos kelių eismo taisyklėse numatytais ženklais.

„Negali būti tokių iškabų: „Tik viešbučio ar kavinės klientams“, nors tai ir labai patinka verslininkams“, – tvirtino vedėjas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų