Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiestyje kitataučiai gausiai registruojasi į lietuvių kalbos kursus

2024-01-31 13:00

Uostamiestyje gyvenantys kitataučiai gausiai registruojasi į lietuvių kalbos kursus, kurie nuo vasario prasidės Tautinių kultūrų centre. Kol kas bus mokomos dvi grupės, o nuo kovo veikiausiai atsiras ir dar kelios papildomos.

Patirtis: lietuviškai nori mokytis ne tik Klaipėdoje gyvenantys ukrainiečiai, bet ir kitų tautybių žmonės. Patirtis: lietuviškai nori mokytis ne tik Klaipėdoje gyvenantys ukrainiečiai, bet ir kitų tautybių žmonės.

Šie kursai Tautinių kultūrų centre gausiai buvo lankomi ir pernai, tad nuspręsta veiklą pratęsti.

Minėto centro direktorė Jelena Butkevičienė teigė, kad daugiau grupių šiuo metu neorganizuojama dėl tam tikrų klausimų, susijusių su finansavimu. Juos išsprendus, grupių atsirastų daugiau, kadangi poreikis – didelis.

Jau keletas kurso lankytojų išlaikė ir gavo pažymėjimus, o viena jau turi ir kvalifikuotą darbą, dirba vaistinėje.

„Kol kas renkame tik dvi grupes, kadangi dar nepatvirtintos projektų paraiškos ir nežinome, koks bus finansavimas. Pateikėme ataskaitas ir gavome šiais metais pasiūlymą vėl organizuoti. Mūsų ataskaitos buvo įvertintos teigiamai, susitvarkėme su užduotimi, kuri buvo mums pavesta Lietuvių kalbos komisijos“, – sakė J. Butkevičienė.

Tad, anot jos, kovą, kai Lietuvių kalbos komisija patvirtins reikiamas paraiškas, bus organizuojamos dar kelios papildomos grupės. Jos dirbs du kartus per savaitę po dvi akademines valandas.

Jelena Butkevičienė / Klaipėdos tautinių kultūrų centro nuotr.

O nuo vasario pamokos vyks vieną kartą per savaitę trečiadieniais abiem grupėms – pradedantiesiems ir pažengusiems bus skirta po dvi akademines valandas. Vienoje grupėje daugiausia gali mokytis iki 22 žmonių.

„Poreikis yra ir pasiekimai yra. Jau keletas kurso lankytojų išlaikė ir gavo pažymėjimus, o viena jau turi ir kvalifikuotą darbą, dirba vaistinėje. Ji mokėsi lietuvių kalbos ne tik šituose kursuose. Į programą integruojame įvairias veiklas – pažintis su kraštu, ekskursijas, aplankome kultūros įstaigas, turime įvairių edukacijų“, – privalumus vardijo J. Butkevičienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų