Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėda - ES funkcionierių užribyje

2013-01-08 17:15
Klaipėda - ES    funkcionierių     užribyje
Klaipėda - ES funkcionierių užribyje / Vytauto Petriko nuotr.

Nuo liepos pusmetį ES Tarybai pirmininkausiančioje Lietuvoje vyks 180 įvairiausių su tuo susijusių renginių. Klaipėda sulauks tik vieno jų, beveik visi likę renginiai numatyti Vilniuje.

Vienintelis atvejis

Klaipėdos savivaldybės Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turizmo skyriaus vedėja Dalia Pleskovienė patvirtino, kad šių metų liepos 12–14 dienomis Klaipėdoje turėtų viešėti Europos Sąjungos šalių atstovai.

Tai – vienas iš Lietuvos pirmininkavimo ES renginių. Planuojama, kad Klaipėdoje apsilankys apie 140 žmonių. Jiems turės būti parengta kultūrinė programa, jie bus supažindinti su pajūrio regiono papročiais, tradicijomis. Svečiams bus parodyta Kuršių nerija.

„Kol kas buvo kalbama tik apie šį vienintelį renginį Klaipėdoje. Iš Užsienio reikalų ministerijos į mus dėl pagalbos organizuojant viešnagę buvo kreiptasi tik šiuo atveju“, – teigė D.Pleskovienė.

Viltys praturtėti

Kažkada buvo svajota, kad per Lietuvos pirmininkavimo ES laikotarpį Klaipėda išjudės, čia vyks konferencijos, susitikimai.

Kalbėta, kad reikėtų netgi naujos modernios konferencijų salės. Svajota, kad į Klaipėdą staiga plūstelėję europiečiai gyvens viešbučiuose, valgys kavinėse, važinės taksi, kitaip tariant, Lietuvos pirmininkavimas ES klaipėdiečiams sudarys galimybes uždirbti.

„Didesnių vilčių, kad čia kažkas atvažiuos, paliks pinigų, puoselėti nereikėtų. Ypatingos naudos iš to miestas neturės“, – neslėpė D.Pleskovienė.

Praleido progą

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, lyg nujausdamas, kad pirmininkavimo ES renginiai pajūrį aplenks, dar dirbdamas Seime kalbėjo su tuomečiu užsienio reikalų ministru A.Ažubaliu. Ministras žadėjo plėsti geografiją pagal galimybes.

„Šiuo atveju aišku, kad per mažai dėmesio Klaipėdai, neįvertintas jos potencialias, neišnaudotos galimybės pristatyti Europai ne tik Vilnių, bet ir jūrinę sostinę Klaipėdą“, – apgailestavo meras.

Anot V.Grubliausko, Klaipėda, belaukiant Lietuvos pirmininkavimo ES, liko tolimame rezerve.

Buvo įvardyta ir pagrindinė problema – prastas susisiekimas.

Esą ES funkcionieriai atskridę nori kuo mažiau kur nors važiuoti, o iškart vietoje posėdžiauti, miegoti, valgyti ir grįžti namo. Tai tarsi ir tapo objektyviomis formaliomis priežastimis, kodėl Lietuvos pirmininkavimo ES renginiai aplenks uostamiestį.

„Siūliau Susisiekimo ministerijai visus klausimus, susijusius su jūriniu transportu, žuvininkyste, jūriniu turizmu, kiek įmanoma deleguoti į Klaipėdą. Manau, kad eilinį kartą praleidome gerą progą parodyti, kad Lietuva yra ne tik Vilnius“, – apgailestavo V.Grubliauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų