Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėda kraustosi į užmiestį bei rajoną

2013-03-28 11:04
Klaipėda kraustosi į užmiestį bei rajoną
Klaipėda kraustosi į užmiestį bei rajoną / Redakcijos archyvo nuotr.

Iš sąstingio bundančios nekilnojamojo turto rinkos ženklus liudija ne tik augantys būstų pardavimai. Statistika byloja, jog užmiestyje po truputį aktyvėja ir namų statybos.

Klaipėdos rajono savivaldybės Leidimų ir sąvadų skyriaus vedėja Daiva Dilytė patvirtino, jog pastaraisiais metais sulaukiama vis daugiau prašymų išduoti statybos leidimus.

Štai 2010-aisiais tokių buvo išduota 715, 2011 m. – 870, o pernai jų skaičius šoktelėjo iki 1 065.

Vien besibaigiantį pirmąjį šių metų ketvirtį išduota 250 statybos leidimų.

„Augimas akivaizdus, ir šie ženklai džiugina, nes tai taip pat liudija, kad ekonomika po truputį atsigauna. Galbūt pareina ir investicijų iš užsienio, – svarstė D.Dilytė. – Suprantama, nebūtinai tai reiškia, kad visi ir statosi. Tačiau bet kokiu atveju, didėjant leidimų skaičiui, aktyvėja ir statybos – žmonės juos išsiima ne tam, kad pasidėtų į stalčių.“

Leidimų ir sąvadų skyriaus vedėjos pastebėjimu, tradiciškai daugiausia norinčiųjų statytis būstus sulaukiama metų pradžioje, pavasarį, kai orai tampa palankūs darbams, bei rudeniop, nes neretai prieš žiemą norima išsilieti pastato pamatus.

Pašnekovės teigimu, daugiau nei įprastai interesantų sulaukta praėjusių metų pabaigoje, nes žmonės skubinosi pasinaudoti iki 2013-ųjų galiojusia lengvata įteisinti nelegalias statybas bei rekonstrukcijas.

Naujausia Registrų centro statistika skelbia, kad vasarį parduotų individualių gyvenamųjų namų skaičius Lietuvoje auga trejus metus iš eilės.

Negalutiniais duomenimis, palyginti su pirmuoju šių metų mėnesiu, vasarį individualių gyvenamųjų namų parduota 14 proc., butų daugiabučiuose namuose – 5,2, o žemės sklypų – 25,8 proc. daugiau.

Tiesa, nors nekilnojamojo turto rinka pastaraisiais metais ir didina pardavimų apsukas, Registrų centras skelbia, jog žymesnių būstų kainų pokyčių kol kas nefiksuoja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų