Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdai nori padovanoti egzotiškų gyvūnų

2012-02-14 19:09

Klaipėda gali turėti savo zoologijos sodą – tokią dovaną miestui nori įteikti prie uostamiesčio esančio minizoo savininkas Edvardas Legeckas.

„Atėjo laikas išplaukti į platesnius vandenis, todėl savo kolekciją noriu padovanoti miestui. Mano vaikai eina savo keliu, neaišku, kas po manęs rūpinsis gyvūnais, todėl ir noriu jiems užtikrinti ateitį“, - dovaną siūlė antradienį pas Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską apsilankęs E.Legeckas.

Jo pasiūlymas – sykiu su uostamiesčio savivaldybe įkurti viešąją įstaigą, kuriai ir priklausytų prie Klaipėdos esantis mini zoologijos sodas.

„Neprašome jokių pinigų, nes turime rėmėjų, tad ėdesio gyvūnams tikrai užtenka. Dalyvaujame ir Aplinkos ministerijos programose, skirtose išsaugoti į Lietuvos raudonąją knygą įrašytus gyvūnus ir didinti jų populiaciją, todėl gauname finansavimą. Tačiau jei miestas būtų zoologijos sodo užnugaris, būtų lengviau gauti paramos ir iš ES fondų, kitų programų“, - bendradarbiavimo naudą įvardijo E.Legeckas.

Jo nuomone, jei uostamiestis taptų vienu iš mini zoologijos sodo savininku, jam galėtų būti suteiktas Klaipėdos vardas.

Tačiau neatmetama galimybė, jog viešosios įstaigos steigėjomis galėtų tapti ir kitos Klaipėdos regiono savivaldybės, tuomet zoologijos sodui būtų galima suteikti Žemaitijos pavadinimą.

Išklausius pasiūlymą, Klaipėdos merui V.Grubliauskui kilo nemažai klausimų: koks turi būti miesto indėlis, zoologijos sodas yra rajono teritorijoje, tad ar nekils juridinių kazusų.

E.Legeckas tvirtino, kad jokių nesusipratimų nebūtų, o iš miesto savivaldybės, kurios prašoma tapti viešosios įstaigos viena steigėjų, prašoma tik užtarimo valdžios koridoriuose.

„Savivaldybės indėlis neturėtų būti tik vardo zoologijos sodui suteikimas, tačiau ir atsakomybė, todėl viską reikia gerai įvertinti. Tačiau jūsų pasiūlymą vertinu labiau kaip perspektyvų, o ne neperspektyvų“, - teigė V.Grubliauskas.

Jis paprašė, kad E.Legeckas pateiktų oficialų raštišką pasiūlymą, kurį būtų galima svarstyti su kitais miesto politikais, savivaldybės administracijos darbuotojais.

Šiuo metu kelių hektarų plotą užimančiame mini zoologijos sode gyvena apie 400 gyvūnų – per 50 rūšių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų