Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečiai pasipiktinę: naktį už lango – kurtinantys sprogimai

2023-09-19 12:30

Klaipėdiečius vėl siutina naktiniai fejerverkų sprogdinimai. Iš miegų pažadinti Rumpiškės kvartalo gyventojai širdo dėl to, kad kažkas specialiai nesilaikė nustatyto ramybės laiko ir kėlė triukšmą.

Įrodyta: specialistai pabrėžia, kad fejerverkai neigiamai veikia ne tik gyventojų ir gyvūnų sveikatą, bet ir teršia orą.
Įrodyta: specialistai pabrėžia, kad fejerverkai neigiamai veikia ne tik gyventojų ir gyvūnų sveikatą, bet ir teršia orą. / Laimio Steponavičiaus nuotr.

Pernai prasidėjus karui Ukrainoje ir į Klaipėdą plūstelėjus karo pabėgėlių srautams, daugelis miestiečių fejerverkų neatsisakė ir vis tiek juos sprogdindavo net ir be jokios progos.

Administracinių nusižengimų kodekso 488 straipsnio pirmoje dalyje nurodyta, kad triukšmą keliantys veiksmai viešosiose vietose, o vakaro (nuo 19 val. iki 22 val.) ir nakties (nuo 22 val. iki 7 val.) metu – ir gyvenamosiose patalpose, įmonėse, įstaigose ar organizacijose, kai tai trikdo asmenų ramybę, poilsį ar darbą, užtraukia baudą asmenims nuo 80 iki 200 eurų, o juridinių asmenų vadovams arba kitiems atsakingiems asmenims – nuo 200 iki 300 eurų.

Tačiau ne visiems gyventojams ši kodekso dalis pažįstama.

Fejerverkų rinkinių kainos prasideda nuo 14 ir gali siekti iki 200 ar 400 eurų.

Fejerverkai iki šiol prieinami kiekvienam, sulaukusiam 18-os. Be to, pirotechnikos įsigyti nesudėtinga – internete apstu fejerverkus parduodančių parduotuvių ir privačių prekiautojų, kuriems pirkėjo amžius nelabai svarbus.

Fejerverkų rinkinių kainos prasideda nuo 14 ir gali siekti iki 200 ar 400 eurų.

„Kas vyko šiąnakt prie 22A, 22B namų? Padiskutuokime. Ar tai yra normalu – naktį fejerverkai? Ar tai vis dar yra administracinis pažeidimas, už kurį baudžiama? Kaip jaučiasi rajono gyventojai, sproginėjimų pažadinti iš miego?“ – „Facebook“ paskyroje „Rumpiškės Kvartalas“ savaitgalį klausė moteris, turėdama omenyje sprogimus, girdėtus naktį į šeštadienį.

Į sproginėjimą reagavo ne tik vyresni gyventojai, bet ir vaikai bei jautresnę klausą turintys keturkojai.

Tiesa, pyko ne visi žmonės, kiti teigė esą pažadinti tąnakt stebėję fejerverkus pro langus.

„Taip, tai grubus viešosios tvarkos pažeidimas, girdėjo, manau, visas rajonas. Jei tai kartosis, patarčiau pirmą valandą nakties ne grožėtis, o filmuoti ir pranešti atsakingoms institucijoms. Padidėjusios baudos gal kiek sudrausmintų nesiorientuojančiuosius“, – pastebėjo kita moteris.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų