Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečiai patys dalysis mokesčių mokėtojų pinigus

2012-03-19 05:00
Klaipėdiečiai patys dalysis mokesčių mokėtojų pinigus
Klaipėdiečiai patys dalysis mokesčių mokėtojų pinigus / Algirdas Kubaitis (BFL)

Klaipėdoje bus įkurtos keturios bendruomenių tarybos, kurios pačios nuspręs, kur išleisti pusę milijono mokesčių mokėtojų litų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija sumanė skatinti žmonių bendruomeniškumą, todėl šalies savivaldybėms išskirstė nemažai pinigų, tačiau iškėlė ir sąlygą, kad susikurtų bendruomenių tarybos, kurios pagal politikų patvirtintą tvarką nuspręstų, kaip tas lėšas panaudoti.

Klaipėdos savivaldybei iš valstybės biudžeto atiteko 515 tūkst. litų.

Tam, kad jie uostamiesčiui būtų pervesti, miesto taryba turi patvirtinti tvarką, kaip lėšas paskirstyti bendruomenėms ir kur jas panaudoti.

Pastebėjusi, jog tokios tvarkos uostamiesčio savivaldybė dar nėra parengusi, Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Daiva Kerekeš surašė reikalavimą, kad valdininkai suskubtų, nes tvarką miesto taryba turi patvirtinti iki balandžio 1-osios.

„Miestui pinigų trūksta, todėl tikrai nesinorėtų, jog Klaipėda prarastų, kas jai skirta. Todėl ir parašiau tokį išankstinį reikalavimą. Džiugu, kad savivaldybė jau sureagavo ir reikiamą tvarkos aprašą parengė“, – teigė D.Kerekeš.

Parengtą tvarkos aprašą dar turi patvirtinti miesto taryba.

Jame numatyta, jog Klaipėdoje bus įkurtos keturios vietos bendruomenės tarybos – Baltijos, Marių, Danės ir Pajūrio vienmandačių rinkimų teritorijose.

Šios tarybos bus sudaromos iš pavienių bendruomenės narių, seniūnaičių, teritorijoje veikiančių bendruomeninių organizacijų bei religinių bendruomenių atstovų, vietos bendruomenės gyventojų poreikius tenkinančių nevyriausybinių organizacijų, savivaldybės įstaigų atstovų.

Vietos bendruomenės tarybą sudarys 11–15 narių. Juos į tarybą deleguos pačios organizacijos.

Tarybos nariai, pasitarę su bendruomene, turės nuspręsti, kur panaudoti iš valstybės gautus pinigus. 515 tūkst. litų bus išskirstyti keturioms bendruomenės taryboms, atsižvelgiant į gyventojų skaičių teritorijoje.

Tarybos pageidavimus, kur norėtų panaudoti pinigus, turės pateikti savivaldybės administracijai, o šios vadovai nuspręs, ar prašymai yra pagrįsti, ir tenkinti.

Pinigus bus galima panaudoti vaikų ir jaunimo užimtumui, kultūriniams renginiams, viešosioms erdvėms sutvarkyti, bendruomeninei veiklai organizuoti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų