Pereiti į pagrindinį turinį

Valdininkai prašys perkelti stulpelius

2014-08-20 06:17
Pakeitimas: siūloma Liepų gatvėje esančius stulpelius nuo važiuojamosios dalies panaikinti ir permontuoti juos ant šaligatvio.
Pakeitimas: siūloma Liepų gatvėje esančius stulpelius nuo važiuojamosios dalies panaikinti ir permontuoti juos ant šaligatvio. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Prie Jurgio Zauerveino atminimą įprasminančio paminklo važiuojamojoje kelio dalyje pastatyti akmeniniai stulpeliai turėtų būti pašalinti ir perkelti ant šaligatvio. Specialistų teigimu, ties Liepų gatvės 5 namu įrengti objektai pastatyti be reikiamų leidimų.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, pirmą kartą Saugaus eismo komisijos posėdžio metu šis klausimas buvo svarstytas dar 2013-ųjų gruodžio mėnesį. Tada komisija kreipėsi į skulptūros pastatymo iniciatorius, prašydama išsiaiškinti situaciją.

Pasirodo, J.Zauerveinui skirtą paminklą pastatę žmonės neturėjo jokio minėtos komisijos ar savivaldybės leidimo, tik kūrybinių darbuotojų pritarimą.

Gatvės pakraštyje pastatyti objektai jau yra sukėlę ne vieno klaipėdiečio pasipiktinimą.

„Nukentėję yra ir šalia įsikūrusios Klaipėdos savivaldybės darbuotojai, ir miestiečiai. Nuolat gauname gyventojų paklausimų, kodėl važiuojamojoje dalyje yra įrengti šie stulpeliai“, – aiškino L.Dūda.

Vienas J.Zauerveino paminklo kūrimo Klaipėdoje iniciatyvinės grupės narių – verslininkas Valdemaras Vaičekauskas anksčiau dienraščiui „Klaipėda“ yra sakęs, kad stulpeliai saugo paminklą, kad koks nors neatidus vairuotojas į jį neįvažiuotų. Be to, teigiama, kad dėl pastatytų objektų praėjimas šaligatviu nebūna apkrautas ir leidžia lengviau judėti pėstiesiems.

„Tačiau apie automobilius nėra galvojama. Stulpeliai yra pavojingo aukščio ir palenda po mašinų dugnu bei gadina transporto priemones“, – kalbėjo Miesto ūkio departamento direktorius.

Pasitaiko, kad vairuotojai šaltojo sezono metu apsnigusį stulpelį palaiko pusnimi ir atsitrenkia į jį.

Uostamiesčio Saugaus eismo komisija nusprendė įpareigoti paminklo J.Zauerveinui statytojus nuo važiuojamosios kelio dalies ties minėtu paminklu čia įrengtus akmeninius stulpelius pašalinti.

„Siūlome kliūtis panaikinti nuo važiuojamosios dalies ir permontuoti stulpelius ant šaligatvio. Reikia labai nedaug – pastumti gal 30 centimetrų. Visiškai jų panaikinti nereikėtų, užtektų statinius perkelti nuo gatvės“, – teigė Saugaus eismo komisijos pirmininkas Aleksandras Michailovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų