Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečiai renkasi pigesnes mašinas

2010-09-11 11:25
Taupo: Norėdami sutaupyti pinigų klaipėdiečiai dažniau renkasi panaudotus automobilius nei naujus.
Taupo: Norėdami sutaupyti pinigų klaipėdiečiai dažniau renkasi panaudotus automobilius nei naujus. / Vytautas Liaudanskis

Prispausti sunkmečio klaipėdiečiai vietoje naujų automobilių perka naudotus, dyzelinu varomus automobilius.

Įmonės "Regitra" Klaipėdos filialo vadovas Saulius Budinas teigė, jog šiemet Klaipėdoje naudotų automobilių įregistruota daugiau nei praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu.

"Pastebėjome, jog vairuotojai dažniau renkasi pigesnius automobilius, perka daugiau naudotų ir mažiau naujų mašinų", – tvirtino S.Budinas.

Pasak pašnekovo, pastaruoju metu vis daugiau žmonių renkasi dyzelinu varomus automobilius, nei benzinu ar dujomis.

Tai patvirtino ir Klaipėdos "Audi" centro pardavimų vadybininkė Jolanta Baltiejutė. Ji teigė, jog pirkėjai dažniausiai ieško dyzelinu varomų automobilių su automatine pavarų dėže.

"Šiais metais jaučiamas klientų stygius. Tai pakoregavo ir automobilių kainą. Pastebėjome, kad žmonės noriai domisi automobiliais, kuriems yra taikomos akcijos",– paklausta apie klientų skaičių teigė J.Baltiejutė.

Įmonės "Baltic Auto" pardavimų vadybininkas Nerijus Trumpelis "Klaipėdai" tvirtino, jog pastaruoju metu klientai vis dažniau užsuka ir į naujų automobilių salonus.

"Pirmąjį pusmetį klientų buvo sumažėję, bet dabar vėl pradėjo daugėti", – teigė pašnekovas. Jis pridūrė, kad paklausiausi – pigūs lengvieji automobiliai.

Statistikos duomenimis, Lietuvoje šiais metais įregistruoti 4284 nauji lengvieji automobiliai ir 98 100 panaudotų. Nurašyta 25391automobilis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų