Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečiai švarino Danės upę

2014-05-17 10:24

Nuo pat ankstaus šeštadienio ryto uostamiestyje verda veiksmas. Prasidėjęs Klaipėdos laivų paradas sutraukė minią smalsuolių, o miesto bei ekologijos puoselėtojus subūrė upės švarinimo akcijai.

Nuo pat ankstaus šeštadienio ryto uostamiestyje verda veiksmas. Prasidėjęs Klaipėdos laivų paradas sutraukė minią smalsuolių, o miesto bei ekologijos puoselėtojus subūrė upės švarinimo akcijai. Nuo pat ryto Danės pakrantėse vaikščiojo maišais apsiginklavę gyventojai, renkantys šiukšles, kiti  jas traukė traukė tiesiai iš pačios upės.

Šeštadienį apie 10 val. netoli remontuojamo Pilies tilto susirinko būrys ekologijai bei Klaipėdai neabejingų miestelėnų.

Žmonės, pasiskirstę grupelėmis, pasklido po Danės pakrantę rinkdami šiukšles, o dalis klaipėdiečių nedelsiant sušokę į pripučiamas valtis dūzgė pačioje upėje, traukdami ten plūduriavusius plastiko butelius bei kitas šiukšles.

Per maždaug dvi valandas aktyvistai, kuriems pagelbėjo ir uostamiesčio nardymo klubas „Octopus“, ištraukė stebinantį lobį.

„Ištraukėme visko, pradedant nuo miesto šiukšliadėžių, kurios turėtų stovėti upės pakrantėje, tačiau gulėjo jos dugne, iki įvairių kabelių, padangų ir kaip kasmet – plastikiniai buteliai“, – informavo vienas akcijos rengėjų Tadas Šatkauskas.

Pašnekovas pastebėjo, kad didžioji dauguma šiukšlių upėje atsidūrę ne dėl miesto pramonės veiklos, tačiau dėl nesusimąstančių gyventojų.

Ketvirtą kartą rengtoje akcijoje dalyvavo apie 200 klaipėdiečių. Rengėjai džiaugiasi, kad kasmet prie akcijos prisijungia vis daugiau aktyvių uostamiesčio gyventojų. Šiais metais prie besitvarkančių klaipėdiečių prisijungė apie 30 Klaipėdos r. Lapių pagrindinės mokyklos globotinių.

„Su organizacijomis bendrauti paprasta, nes bendradarbiaujame, tačiau labiausiai džiaugiamės prisijungusiais pavieniais gyventojais, kuriuose informacija pasiekia iš įvairių žiniasklaidos priemonių ar iš lūpų į lūpas“, – patikino organizatorius.

Daugkartinės miesto arterijos švarinimo akcijos rengėjai pastebi, kad kasmet upė bei jos prieigos užteršiamos panašiai, todėl aktyvistai kasmet ir rengia Danės švarinimo akciją, kad miestelėnai susimąstytų prieš mesdami šiukšlę į vandenį.

„Iš tiesų, atsakingos miesto tarnybos puikiai prižiūri upę, mūsų akcija yra daugiau edukacinė, kad žmonės susimąstytų apie mūsų pakrantes, mūsų upę dar prieš tai, kai švystelį gėrimo pakuotę per petį“, – aiškino pašnekovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų