Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdietė teisme pasiekė, kad už kiemo valymą mokėti nereikia

2010-11-11 06:00
Klaipėdietė teisme pasiekė, kad už kiemo valymą mokėti nereikia
Klaipėdietė teisme pasiekė, kad už kiemo valymą mokėti nereikia / Nerijaus Jankausko nuotr.

Klaipėdietės pensininkės bylinėjimasis dėl neteisėtai rinkto mokesčio už kiemų valymą baigėsi taikos sutartimi.

Trečiadienį po pietų Klaipėdos apygardos teismas baigė bylą dėl neteisėtai priskaičiuotos rinkliavos panaikinimo šalims susitaikius.

Nutartyje skelbiama, kad atsakovė – namą administruojanti bendrovė – sumokės pensininkei 472 litus bylinėjimosi išlaidų ir atsisako reikalavimo sumokėti kiemo valymo mokestį.

Buvusi kūno kultūros mokytoja Bronislava Žukauskienė nė karto nemokėjo už kiemų valymą, nes vos įvedus šį mokestį buvo įsitikinusi, kad jis neteisėtas.

Kad moteris teisi, ją patikino ir draugė, anksčiau dirbusi namų valdyboje. Mat namui, kuriame B.Žukauskienė gyvena, detaliuoju planu nėra priskirta jokia teritorija. Mokestis buvo įvestas 1998 metais.

Namas administruojamas bendrovės „Pempininkų valdos“. Kiekvieną mėnesį pensininkė gaudavo mokesčių lapelį, bet už kiemo valymą nemokėjo.

2007 metais bendrovė įspėjo gyventoją, kad jei nesumokės per keletą metų susidariusios 628 litų skolos, antstolis ją išieškos išskaitydamas iš pensijos.

Trejus metus keliuose teismuose nagrinėta byla pagaliau baigėsi taikiai. B.Žukauskienė tai vertina kaip didelį laimėjimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų