Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje gali tekti uždaryti Pilies tiltą

2012-04-26 05:00
Klaipėdoje gali tekti uždaryti Pilies tiltą
Klaipėdoje gali tekti uždaryti Pilies tiltą / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Itin prastos būklės Pilies tiltui reikia remonto, nes jo konstrukcijos visiškai susidėvėjusios. Neatmetama, kad tiltas remonto metu bus uždarytas, o tuomet vairuotojai neišvengs nepatogumų.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda teigė, kad Pilies tilto būklė nuolat stebima. Statinys yra susidėvėjęs, surūdijusios metalinės jo konstrukcijos.

„Tilto būklė kasmet prastėja ir jam būtinas remontas. Tiltas nusidėvėjęs, metalinės konstrukcijos surūdijusios. Jas teks keisti naujoms. Iš surūdijusio daikto naujo nepadarysi“, – teigė vadovas.

L.Dūdos tvirtinimu, kol kas neaišku, kiek kainuos darbai. Tai paaiškės, kai tiltą įvertins specialistai. Rekonstrukcijos techninį projektą numatoma parengti šiemet. Tam atseikėta 370 tūkst. litų.

Jei šiemet bus parengtas projektas, darbai prasidės kitąmet.

Anot Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro viršininko Ramūno Šideikio, jei tektų uždaryti Pilies tiltą, vairuotojams liktų tik kelias per Mokyklos gatvės viaduką. Reikėtų svarstyti, ar Tiltų gatve leisti važiuoti visiems automobiliams. Kai buvo remontuojamas Mokyklos gatvės viadukas, tai buvo padaryta.

„Klaipėdiečiams ir miesto svečiams tilto remontas sukeltų sunkumų, bet nieko nepadarysi. Atsinaujinti reikia. Vairuotojai turėtų prisitaikyti. Kai buvo remontuojamas Mokyklos gatvės viadukas, daugiau problemų kildavo per miesto masines šventes. Tikrai nesusidarys didžiausios spūstys ir kilometrinės eilės. Nėra tiek transporto priemonių“, – komentavo R.Šideikis.

Pilies tiltas liko vienintelis nesuremontuotas mieste, nes Mokyklos gatvės viadukas ir Biržos tiltas remonto sulaukė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų